hexiq Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Prosze o identyfikacje kapturnicy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Mi to wygląda na s. x swanina, ale daj zdjęcie samego, wykształconego kapturu, wtedy będzie można potwierdzic na 100% Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexiq Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Obok swaniany to to nawet nie stało. Jeśli roślina jest z marketu to identyfikacja nie ma sensu. Oznacz ją jako Sarracenia hybrid PS Pytanie do bardziej pro....powinno być hybrid czy hybride? A może obie wersje są poprawne? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Swaniana zdecydowanie nie. Trochę podobna do S. chelsonii. Te małe kielichy trochę nie pasują, jak wyrośnie kilka dużych będzie lepiej widać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Wydaje mi się, że to catesbaei. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 To hybryda S. purpurea, podobna do chelsonii. Też miałem taką z jakiejś kwiaciarni, na pewno nie można powiedzieć że to w 100% jest S. chelsonii bo nie wiadomo co tam krzyżowali w holenderskich labolatoriach Podpisz sobie jako S. purpurea hybrid. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexiq Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2011 DZieki wielkie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi