ErysFR Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam. Od paru lat u większości znajomych robiłem mały experyment, tzn. sprawdzałem, czy przyciągają metalowe przedmioty. Możecie u siebie też to sprawdzić weźcie najlepiej łyżeczki małe na początek. Wytrzyjcie dokładnie czoło, by nie było błędów związanych z "przyklejeniem" do natłuszczonej skóry. Przyłóżcie, zobaczcie, czy się utrzyma w pionie Na klatce piersiowej w okolicy mostka można obserwować podobne zjawisko. Z czego to wynika? W zasadzie nie wiadomo. Ja po czytaniu x tam materiałów, utrzymuję teorię, że to jest związane z zaburzoną równowagą elektrolitową, przy tym także trochę więcej energii elektrycznej wytwarzamy, i tu jest wynik. Motywuję to z obserwacji to tym, że po dłuższym przykładaniu do ciała przedmiotów nagle "tracimy" tą właściwość i wraca ona po 30 minutach (około). Wiele osób wierzy w moc czakr czy inne bajery, ja niestety jestem osobą która lubi widzieć przyczyny namacalne. Występuje to u ok. 20% badanych przeze mnie osób, w różnych stopniach. Parę ciekawszych: -kolega wyciera dokładnie klatę czy czoło. Wysypujemy na niego woreczek pieniędzy, połowa najmniej się od razu przyciąga. Robimy wtedy numer z pójściem do sklepu, a w zasadzie robiliśmy na obozie sportowym. -Koleżanka przyciągnęła wielką łychę metalową, o długości 30cm, dosyć sporo ważyła do czoła. -Znajomy z czasów liceum przyciągnął ifona, ipoda, pęk kluczy do czoła. -Ja niestety tylko groszaki co najwyżej, tu może być błąd w postaci tarcia monety o skórę Pobawmy się. Komu się uda niech opisze przypadek czy wstawi zdjęcie. Moje założenie to obalenie mitu, że takiego zjawiska nie ma i obalenie, że to czakry czy inne energetyczne bajerki. Kiedyś mój plan się powiedzie! Temat nietypowy, jednak wydaje mi się, że chyba każdy z was spróbuje przyłożyć łyżkę Bo prawie każdego kogo znam to zaciekawiło... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoon Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 e tam, mi się nic nie przyciągnęło Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 monet to nawet magnes nie przyciąga, no chyba że te pieniądze to były banknoty, wtedy sprawę łatwo wyjaśnić - koleś pewnie połkną wielki bursztyn i potarł się suknem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 26 Maja 2011 Share Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) Spróbuj natrzeć klatę wodą i przyłóż coś metalowego o gładkiej powierzchni będziesz miał to samo, człowiek wydziela cały czas pot który w dużej mierze składa się z wody, a ten działa jak swoisty klej (mogę się mylić ale tu chodzi chyba o napięcie powierzchniowe i polaryzację cząsteczek wody) >.< umyj mydłem i wysusz porządnie klatę suszarką i wtedy sprawdź, albo zapuść włosy na czole haha. Nic nadzwyczajnego. I nie pisać mi tu o nadzwyczajnym mocach bo to jest śmieszne. A co do kolegi to się pewnie poci jak nie powiem co. Umówmy się na skypa też tak umiem, powiem więcej każdy tak umie, nawet bez tej wody, chyba że będzie mi się chciało to zrobię foty Edytowane 26 Maja 2011 przez roslina1991 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 26 Maja 2011 Autor Share Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) Nikt tu nie mówi o nadzwyczajnych mocach. Nikt. Jako, że jestem w kręgach zainteresowań medycznych, wiem, że po wymyciu czoła tak szybko pot nie napływa. W takich właśnie warunkach sprawdzałem, na czyste czoło . Mam zdjęcia przyciągnięcia przedmiotów naprawdę ciężkich, ipod czy ifon, ciężka łycha wielka-wstawię je potem, by nie było że bajdurzę. Cieszę się, że temat ruszył, bo może ludzie zaczną próbować i będę miał materiał naukowy Pamiętajcie, że to jest temat może nie tyle badań, ale nie wiadomo z czego to wynika, są tylko teorie, tj. wypisałem w poście. Czyli o zaburzonej równowadze jonów i inne jakieś tam. Co do pieniędzy- może, bo robiłem to na obozie sportowym, w warunkach niesterylnych, jednak tylko on miał takie... możliwości? Edytowane 26 Maja 2011 przez ErysFR Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi