rosiczka Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 Czy rosiczki pigmejskie mogą mieć wodę w podstawce cały czas czy lepiej podlewac je przez podsiąkanie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bugstraps Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 w obecnej chwili jest czas intensywnego wzrostu pigmejek wiec powinny miec praktycznie caly czas wode w podstawce ok. 1-2 cm, natomiast latem kiedy wchodza w okres spoczynku powinno sie doniczke wstawiac do wodu na 10-30 min a potem stoi sobie doniczka na podstawce bez wody, nalezy w tym okresie utrzymywac wilgotna dolna czesc doniczki natomiast powierzchnia powinna byc prawie sucha, jesli masz hybrydy pigmejek to praktycznie przez caly rok stoja w wodzi jedynie pod koniec lata na poczatku jesieni trzeba je troche przesuszyc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 a jesli mam rosiczke drosera cepensis to powinna miec ona teraz caly zas wode w podtsawce i czy na wiosne tak samo ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 Drosera capensis powinna mieć wode w podstawce przez cały rok na poziomie 2-3 cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 a jesli chodzi o temp to tez przez caly rok powinna byc taka sama ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 Tak taka sama, odpowiednia jest 20-25 stopni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahooo Napisano 24 Stycznia 2006 Share Napisano 24 Stycznia 2006 Dzieki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosiczka Napisano 25 Stycznia 2006 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2006 Dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ozoree Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 co dokladnie znaczy termin "podlewac przez podsiakanie"? czy to oznacza ze w podstawku ma byc woda caly czas? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rehderi Napisano 25 Stycznia 2006 Share Napisano 25 Stycznia 2006 To znaczy że lejemy wode do podstawki, a podłoże wchłania ta wodę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Stycznia 2006 Share Napisano 27 Stycznia 2006 a jezeli bede podlewal tak ze woda bedzie stala w podstawce?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawasakiboy Napisano 27 Stycznia 2006 Share Napisano 27 Stycznia 2006 CZy mozecie mi wyjasnic co oznacza pelna nazwa: Drosera pulchella 'coral pink flower, red center' 'Scott River, Wa' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_Nepenti Napisano 27 Stycznia 2006 Share Napisano 27 Stycznia 2006 CZy mozecie mi wyjasnic co oznacza pelna nazwa: Drosera pulchella 'coral pink flower, red center' 'Scott River, Wa' jest to pulchella o koralowo-rozowym kwiatku z czerwonym srodkiem. Pochodzi z zachodniej Australii z rejonu Scott River. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawasakiboy Napisano 29 Stycznia 2006 Share Napisano 29 Stycznia 2006 dzieki za odpowiedz;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rainbow Napisano 31 Stycznia 2006 Share Napisano 31 Stycznia 2006 Wyjasnijcie ktos slowo hybryd? Domyslam sie ze sa tp chyba jakies mieszanki genetyczne ale nie jestem pewien wiec pytam Bo ja mam Rosiczki: pulchella x nitidula i nitidula allantostigma x ericksoniae czy to tez sa hybrydy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi