nestori Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Witam mam problem tka jak w temacie. Młode liście które dopiero wyrastają są brązowe na brzegach i stare też zaczynają żółknąć . Nie wiem co się dzieje. Trzymam Tine razem z cefalem w doniczce, która stoi w 1/4 w wodzie. Doniczka jest wsadzona do małego akwarium i jest na parapecie dobrze oświetlona. Proszę o pomoc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 ja swoje Tiny trzymam na balkonie i poprzez słońce też łapią jasny kolor to jest poprostu wybarwienie lisci jak np. u cefala po czasie się zrobią takie wiśniowe tak tutaj sie zmienia kolor Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolo Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Na moje oko to jemu nic nie jest. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Przybarwił się na świetle, ale swoja drogą trzymanie w martwym torfowcu tłustosza to nie najlepszy pomysł - próbowałem nie polecam, będzie żył ale zdecydowanie zastosuj inne podłoże. Dla cefalka jak najbardziej ok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nestori Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 Jakie podłoże byś polecił mi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roslina1991 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Ja mam w mieszance torfu i grubego piasku około 3:1, ale dość często jest stosowana mieszanka składająca się wyłącznie z perlitu, małych odłamków piaskowca, piasku kwarcowego, styropianu i pokruszonej cegły w różnych proporcjach, torfowiec bardzo dobrze sprawdza się, ale na samym spodzie doniczki, zapobiega "uciekaniu" podłoża z dna i zmniejsza ryzyko przygnicia podłoża. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi