Skocz do zawartości

Moje roślinki

Rekomendowane odpowiedzi

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/72qjfn...fn1qi8so36.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4kxucf...k8yeftnkvk.html

To są moje pierwsze owadożerne rośliny w zyciu kupiłem je 3 godziny temu . Mam takie pytanko czy teraz jest odpowiednia pora na przesadzanie . Myśle że mogłbym je poroździelać bo rosną w takiej kępie a ja miałbym więcej roślin czy to dobry pomysł .

Z góry dziękuje

Odnośnik do odpowiedzi

Całkiem ładne... A jak hodują w Biofilu?? (nigdy nie widziałem). Mają szklarnie bez oświetlenia słonecznego czy słońce też oświetla rośliny??

Odnośnik do odpowiedzi

Gość KingPiotrek

kurde taką roślnike to bym chciał mieć, a nie takie kur[beeep]le jaki tu sprzedają, ale ważne że coś jest i satysfakcja jest z tewgo jak się do takiego stanu roślinki dojdzie. Fajna roślinka. Jakie jeszcze w biofilu mają roślinki?

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam że Nepenti jest sto razy leprze od Biofilu.

I nie widze nic niezwykłego w kępce rosiczek, oczywiście są ładne ale lepiej rosną rozdzielone:-(

P.S. Te rosiczki chyba nie mają krpoli cieczy...chyba że są niewidoczne?

Odnośnik do odpowiedzi

dzisiaj już je rozsadziłem :grin: kropelek jeszcze nie mają ale myśle że to kwestia czasu panieważ u mnie mają duzo słońca są umieszczone w szklarni mają z każdej strony światło więc trzeba troche poczekać

Odnośnik do odpowiedzi

Gość KingPiotrek

Z pewnościa nepenti jest dużo lepsze bo ma większy wybór i fajniejsze okazy ale coś mi się nie chce wieżyć że przysłali mu taką dorosłą rosiczkę. A o Biofilu słyszałem wiele rzeczy m.in. połowa ich roślin po przysłaniu nie chce rosnąć tylko gnije, bo mój kolega kupił(ale przysłali mu normalną capensis z 15 liśćmi a nie z ~60.

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że nie ma po co dyskutować. W biofilu nie warto kupować (bynajmniej nie rośłin). Połowa z ich oferty jest już nieaktualna, mało tego podobno właściciel się zmienił i jest problem ze sprzedażą.

Nie warto toczyć dyskusji która firma jest bardziej żetelna i troszcząca się o klijenta.

To tak jakby porównać firmowa Coca Cole z tą z BIEDRONKI <- owego porównania użył [beeep]milk - jest ono bardzo trafne

Odnośnik do odpowiedzi

To tak jakby porównać firmowa Coca Cole z tą z BIEDRONKI <- owego porównania użył [beeep]milk - jest ono bardzo trafne

Już nie [beeep]milk... bo nick mi zmienili bo tamten był podobno bardzo wulgarny, ale nie sądzilem ze bedzie to porownanie ktos cytowal :P Miło :mrgreen:

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.