Skocz do zawartości

potrzebna pomoc przy słuchawkach

ErysFR

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam z góry za taki temat, ale chyba bardziej ufam osobom z tego forum niż z innych, gdzie anonimowo niedoświadczone dzieci mogą wpisać dowolne bzdury.

Chciałbym kupić słuchawki do 150zł. Myślałem nad hd205 sennheiserami, ale niestety poczytałem, że strasznie głowę ściskają, a ja mam maksymalny możliwy obwód czaszki i do tego od kasków i czapek zawsze dostaję niedokrwienia skutkującego migrenami.

Co polecacie?

Czego słucham-> Wszystkiego dosłownie, ale bardzo lubię do nauki słuchać soundtracków Hansa Zimmera, czy wykonawców muzyki Avatara i tego typu filmów.

Edytowane przez ErysFR
Odnośnik do odpowiedzi

słyszałem hd 201 , hd 202 hd 205 i moje hd 215 graja jednym slowem zaje.....

jeśli chcesz sie dowiedziec cos o tych sluchawkach to pisz domojego kolegi pawel033 on ma 205 od ponad roku i ci powie o nich wszystko.

jak nie to masz na allegro hd 215 za 210 zl sa bardzo wygodne sam je mam wiec bardzo polecam je.

Odnośnik do odpowiedzi

od czterech lat mam eh150 i chwalę je sobie,

nie odczuwam żeby ściskały,

ich aktualny odpowiednik hd202, hd203 można kupić za 100 z hakiem,

Edytowane przez eutr
Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam GameCom 367.

Są wygodnie, dobry dźwięk.

Mają mikrofon chowany w obudowę, więc nadaje się do Skype, Słuchania muzyki, filmów. Polecam :-)

Odnośnik do odpowiedzi

Pomyśl nad AKG http://allegro.pl/sluchawki-akg-k-77-k77-d...1609569327.html

Z takich tańszych mógłbym ci creative fatal1ty polecić, sam używam. Myślę, że bez problemu dostosujesz je do swojej głowy. Koszt to ok. 100zł. Nie ukrywam, że to słuchawki starsze i niby do gier, ale da się naprawdę posłuchać.

Odnośnik do odpowiedzi

Fatality to shit !

Miałem też PHILIPS sph2500, tanie, dobre, miałem je trzy lata!

Polecam, bardzo wygodnie, wchodzi całe ucho do muszli.!

:-)

Za 150zł nie dostaniesz sprzętu z najwyższej półki. Fatale grają dobrze.

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście nie zależy mi na słuchawkach najwyższej półki bo za takie parenaście tysięcy to dopiero zaczynają się "dobre audiofilskie" ;) chodzi mi po prostu o takie, które dobrze odseparują mnie od środowiska, będą wygodne i grały w miarę dobrze w każdym paśmie :)

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie uzywam Plactronics GameCom 677 tyle ze one sa z microfonem a nie chcesz , no ale polecam. Moim zdaniem szukaj czegos z duzymi nausznikami ( nie beda uszy bolaly ) i odradzam sluchawki ( nauszniki ) powlekane jakimis woreczkami, czy innymi badziewiami ... Szukaj czegos z materialem albo skora, przy sztucznej skrorze bardzo bedzie cie denerwowac, ale to juz kwestia gustu. Ja polecam Plactronics ze wzgledu na dobry dzwiek, dobry microfon, wygodne DUZE nauszniki przez co nawet po dlugim czasie uzytkowania nie bola uszy :)

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

A koniecznie zamknięte nauszne? Ja mam do kompa HD202 - tanie i przyzwoite, a do ipoda dokanałowe SoundMagic'i.

Dla mnie idealne rozwiązanie. Będziesz łaził z takim hełmofonem?

HD201 ma kolega, jak dla mnie za słabo izolują, dużo za słabo, ale podobno wygodniejsze.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.