Skocz do zawartości

potrzebna pomoc przy słuchawkach

ErysFR

Rekomendowane odpowiedzi

Artur :) Wyobraź sobie, zbieg okoliczności, też to nazywam hełmofonem :) na szczęście to tylko do użytku domowego, jak wychodzę z domu to do ludzi a nie by być w słuchawkach, a na dojazd mam sprzęt w samochodzie niezgorszej jakości. Jak już wkładam sobie słuchawki do uszu to na długie godziny i naprawdę, bardzo mnie bolą uszy od wszelkich wkładanych (nie wiem czemu ;s) zarówno dokanałowych jak i klasycznych, z gąbkami i bez.

Zależy mi na izolacji od hałasów z domu a zarazem.. wydaje mi się, że tego typu słuchawki mają bardziej przestrzenny dźwięk, ale może się mylę.

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, litości... Erys, jak szukasz dobrych słuchawek, to z całym szacunkiem dla forumowiczów, ale lepiej doradzą Ci na forach specjalizujących się w audio. Poniżej Sennheiser/AKG/Koss nie ma co schodzić, a jeśli masz nietypowy wymiar czachy to zostaje wizyta w salonie tychże marek, tudzież inny MediaMarkt :) Co Ci da opinia innych którzy mają "normalne" głowy? Szukając słuchawek, auta czy nawet dobrej patelni do smażenia, szukałbym na bardziej specjalistycznych forach niż RO :D

Do reszty ludzi: nie proponujcie niemarkowej chińszczyzny człowiekowi, który podaje w zainteresowaniach konkretnych kompozytorów. Jak widzę "GameCom" w porównaniu do Sennheiserów to mnie szarpie. To jak podsuwać kaszlaka człowiekowi który szuka wygodnego auta... bo przecież bagażnik ma, mało pali, jako tako jeździ, itp. Prawie jak Mercedes.

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisze hddk.

Ogólnie jeżeli chcesz zamknięte to Sennheisery/AKG lub CAL! (Creative Aurvana Live!)

Moim skromnym zdaniem (a miałem na głowie kilkanaście modeli w tym przedziale cenowym) - najlepszy stosunek jakość dźwięku/cena mają CAL!'e. Sam posiadam Kossy (PortaPro), a kumpel ma właśnie Creativy. No i soczystość dźwięku jest lepsza u niego, ale to w sumie nic dziwnego - lepsza izolacja od otoczenia od Kossów.

Dosyć mocno porównywaliśmy też je z HD205, 202,203 i 222 i w sumie moim zdaniem nie ma co przepłacać. Jedna tylko uwaga... jak masz zamiar rzucać słuchawkami, nie obchodzić się z nimi normalnie (w miarę delikatnie), to wtedy rozważyłbym ew. inny zakup, a jeżeli nie, to finalnie obstawiam CAL!.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja słyszałem HD 202, Jednak posiadam HD205 mają dużo lepszą jakość dźwięku, oraz dużo solidniejszą budowę a jeśli chodzi o ściskanie to nie ma tak źle, słucham nieraz na nich nawet ze 2-3 godziny, i nie jest źle, możliwe że to przez to że mają już około trzech lat,

wymieniłem się kiedyś na wieczór z kolegą (kubusszerokopasmowy) na HD215, dźwięk się trochę różni, jednak nie powiedziałbym że HD205 grają gorzej od HD215, za to lepiej trzymają się na głowie niż HD215, moim zdaniem są wygodniejsze, a przedewszystkim tańsze, ja kupiłem używki za 90 zł.

Odnośnik do odpowiedzi

Rację przyznam w kwestii udania się do sklepu, założenia, posłuchania na każdych czegoś. W MM spokojnie dadzą przetestować..

Co do czytania recenzji na forach specjalistycznych hmmm, mi nic nie daje przeczytanie, że jakiemuś audiofilskiemu dziadowi brakuje środka w słuchawkach za 80zł.. Znawców wszędzie pełno..

Jak nie masz kilku stów na słuchawki, to nie ma co myśleć i czytać latami (ucz się na moich błędach).

Idź do sklepu, zobacz te 202 - ja polecam, zobacz 201 (luźniejsze, ale chcesz izolacji), [205 czy 215 (jak piszą wyżej)]. Posłuchaj czegoś. No i jak nie ma różnicy to nie przepłacaj. :D

Wydasz niedużo, a będziesz na 100 zadowolony.

BTW Creative aurvana live ssają bardziej niż te biedne młode tajki, którym obiecują karierę w amerykańskiej kinematografii, no i są drogie (w przeciwieństwie do tajek - w tym momencie to porównanie się sypie). :)

Edytowane przez ArturP
Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, mój problem rozwiązał się sam. Moi rodzice posiadają sennheisery 110 HDR, których wogóle nie używają, a zaspokajają moje wymagania. Nie cisną :) A jakość dźwięku dobra, kabel nie plącze się, zasięg do 100m. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.