Maciej Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Mój dzbanek wypuszcza za wcześnie nowe liście. Stoi na południowym parapecie. Co może być przyczyną? Ventrata rośnie obok i ma się dobrze(dzbankuje) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Mój dzbanek wypuszcza za wcześnie nowe liście. Stoi na południowym parapecie. Co może być przyczynom? Ventrata rośnie obok i ma się dobrze(dzbankuje) Przyczyną tego, że stoi na południowym parapecie jest to, że go tam postawiłeś. ;p O co w ogóle chodzi? Kiedy powinien wypuścić nowe liście Twoim zdaniem, skoro teraz jest za wcześnie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Jak skonczy zimowac A tak na powaznie to przeciez to dzbanek ma wiedziec kiedy wypuscic nowe liscie a nie wlasciciel xd Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Porównuje go do ventraty i już 4 liść(patrz foto) zaczyna wystawać z liścia, który jeszcze się nie otworzył, nowe liście są zdeformowane. Dobrze to widać na zdjęciu(dajcie pełny obraz) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anorak98 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 To normalna sprawa. Tak właśnie wygląda stożek wzrostu dzbanecznika. Nie ma się czym martwić, ale raczej cieszyć, że dzbanecznik szybko i zdrowo rośnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabolo Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Mi na aż tak zdrowego to nie wygląda, te liście młode faktycznie wyglądają nieciekawie ... Są małe i zdeformowane , mi się wydaje , że to kwestia zaaklimatyzowania Poczekaj trochę i powinno wszystko wrócić do normy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi