maxxxx95 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Witam! Jak zapakować rosiczki do wysyłki ?? I jaką formą wysyłki w poczcie polskiej wysłać żeby było możliwie najtaniej (chodzi mi o 1 rosiczkę w doniczce 5,5cm) ?? Pytam ponieważ nigdy nie wysyłałem rosiczek :/ Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Najbezpieczniej jest wysyłać bez podłoża. Korzenie owiń szczelnie mokrą ligniną lub podobnym materiałem i całość do woreczka strunowego. Fajnie to jeszcze w jakiś sztywny, zamykany pojemnik włożyć. Np. po margarynie. Możesz oczywiście wysłać w doniczce, ale jest z tym sporo zabawy; trzeba zabezpieczyć folią i taśmą klejącą podłoże, a i tak jest jakaś szansa na to, że do adresata dojdzie rosiczka z torfem 1:2. Na poczcie proś o kopertę z folią bąbelkową. Najtańsza opcja to oczywiście list ekonomiczny, ale jeśli chcesz z niej skorzystać (odradzam) to obowiązkowo wysyłaj w poniedziałek rano. Polecony priorytet nie jest wiele droższy, a dochodzi na następny dzień zwykle (poczta się ostatnio poprawiła). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Ziemię wokół rosiczki najlepiej owiń taśmą i na to nałóż najlepiej drugą doniczkę albo coś innego (np. pudełko po jogurcie) i zaklej taśmą, najlepiej w kopertę z folią bąbelkową, najlepiej wyślij listem priorytetowym, albo poleconym priorytetowym. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 (edytowane) Do usunięcia Edytowane 22 Maja 2011 przez owadożer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Zamiast robić temat polecam poszukać. Poniżej dwa linki jeden opisuje wysyłkę z podłożem, a drugi bez. http://www.owadozery.pl/wysylka-jak-spakow...iczce-ar32.html http://www.owadozery.pl/wysylka-jak-spakow...dloza-ar33.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi