anielka6 Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 Witam. Kupiłam go dwa tygodnie temu i nie wiem co właściwie mam. Poproszę o identyfikację Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 (edytowane) Jak dla mnie to kwiaciarniany N. 'Rebecca Soper'. Dokładniejsze fotki i ewentualnie źródło zakupu (bez nazwisk ;-)) też pomogą Edytowane 28 Maja 2011 przez hddk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anielka6 Napisano 29 Maja 2011 Autor Share Napisano 29 Maja 2011 Kupiłam go na Wystawie w Warszawskim Ogrodzie Botanicznym na stoisku pod patronatem CarniSana Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) to może warto napisać do Alberciarza,będzie wiedział co sprzedawali:) ew.@ do CarniSany z fotką Edytowane 29 Maja 2011 przez lothia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Przychylam się do rozpoznania hddk. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) na str nie mają RS ale podobnie wygląda, przynajmniej na fotce Nepenthes ventricosa x mapuliensis,tylko ta fotkowa-sklepowa nie ma dzbanków,choć jako laik nie głosuję za ostro Edytowane 29 Maja 2011 przez lothia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hddk Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Jak dla mnie ten N. ventricosa x mapuluensis ma liście innego kształtu (odwrotnie łopatkowate, rozszerzają się od połowy), na fotkach wyżej liście są bardziej lancetowate/równowąskie. Ale wyrocznią też nie jestem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Zaraz poprosimy Alberta o werdykt Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Dzbanki chyba były tylko Davida. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 Też potwierdzam, że to RS. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 hddk masz rację Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anielka6 Napisano 29 Maja 2011 Autor Share Napisano 29 Maja 2011 Dzięki za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alberciarz Napisano 29 Maja 2011 Share Napisano 29 Maja 2011 (edytowane) Zgadza się, Rebecca od Davida. Do nas też już doszły i niebawem będą w dwóch rozmiarach, o ile coś zostanie po wystawie. Fajnie że Rebecca pojawiła się w produkcji po dość długiej przerwie, bardzo ładny dzbanecznik, przy tym dość niekłopotliwy Edytowane 29 Maja 2011 przez Alberciarz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 30 Maja 2011 Share Napisano 30 Maja 2011 "W produkcji po przerwie?" W pobliskiej kwiaciarni widzę nowe dostawy średnio co 2 tygodnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi