Dragon11 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Szybko pomóżcie mam ziemię uniwersalną pH: 5,5-6,5 W ziemi jest: torf wysoki, torf niski, piasek drenażowy, dolomit i wieloskładnikowego nawozu NPK I JAK MOŻE ON BYĆ DLA: ROSICZKI, DZBANECZNIKA, MUCHOŁÓWKI ??????? PROSZĘ O NATYCHMIASTOWĄ ODPOWIEDŹ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 A czy wolno nawozić muchołówkę i rosiczki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 wydaje mi się,ze z powodu nawozu raczej nie może być stosowana do owadożerów Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 1. Ziemi do hodowli nie używamy. 2. Roślin owadożernych NIE nawozimy. 3. 'Pomóżcie' a nie 'pomuście' 4. Owadożerki hodujemy tylko w torfie z dodatkami np. perlit, piasek, kora itp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon11 Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 aha , a jaki proponowaliście mi torf z perlitem aby był odpowiedni drenaż z odpowiednim pH dla : rosiczki, dzbanecznika i muchołówki? Chciałbym nazwę tego torfu, bo już mi rośliny niemieszczą się w doniczkach i muszę je przesadzić. Przepraszam za błędy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Chciałbym nazwę tego torfu Torf. bo już mi rośliny niemieszczą się w doniczkach i muszę je przesadzić. Przepraszam za błędy. Nie przepraszaj, tylko pisz poprawnie! "Nie mieszczą", a nie "niemieszczą". No przecież to się w głowie niemieści. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 dobrze ze ja juz polskiego nie mam od paru ladnych lat a co do torfu na allegro masz od groma ofert Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon11 Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 ale nazwa bo do miasta jadę a na allegro niechce mi się czekac 3 dni czy więcej a wgl niema Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 ale nazwa bo do miasta jadę a na allegro niechce mi się czekac 3 dni czy więcej a wgl niema No napisałem Tobie nazwę. Torf. Po prostu. Jeśli chodzi o parametry to pH 3,5-4,5. Nie może mieć nawozów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Np. takie: Torf ogrodniczy pH 3,5 – 4,5 STERLUX 20l Torf ogrodniczy pH 3,5–4,5 AURA 80l http://www.hollas.pl/?act=produkty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon11 Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Dziękuje latos333 można już zamknąć ten post Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi