Panna z gitarą. Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Mam dwie muchołówki, zastanawiam się czy jedną z nich mogą karmić często(co ok. 5dni) żeby nie barwiła się? PS: pytam z ciekawości:D Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 żeby nie barwiła się? żeby ładnie nie wyglądała? Po co dokarmiać? Sama sobie złapie jedzonko... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Jak chcesz mieć niewybarwiającą się to kup kultywator 'Heterophylla' i po kłopocie, a tych lepiej nie przekarmiaj, będą ładniejsze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panna z gitarą. Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Dziękuję One nałapały że mają zamknięte prawie wszystkie płapki (może jedna otwarta) nie zaszkodzi? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Dziękuję One nałapały że mają zamknięte prawie wszystkie płapki (może jedna otwarta) nie zaszkodzi? A to na wolności im ktoś mówi ile mają jeść? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panna z gitarą. Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Dziękuję One nałapały że mają zamknięte prawie wszystkie płapki (może jedna otwarta) nie zaszkodzi? Gekon- Właśnie też tak myślę, nie idzie ich chyba przekarmić [??] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 (edytowane) Oczywiście, że można przekarmić! Nie umrą naturalnie z przejedzenia, ale gdy najedzą się do syta to "nie widzą sensu" wypuszczania dużych, ładnie wybarwionych pułapek bo mają azotu pod dostatkiem, więc po co mają wabić owady. Nie tylko człowiek jest leniwy. Sprawdzone u mnie metodą pseudo-eksperymentalną powiedzmy na roślinach od tej samej rośliny macierzystej na przestrzeni dwóch lat. Dobrze, jeśli zjedzą coś raz w miesiącu, ale co za dużo to niezdrowo. Edytowane 5 Czerwca 2011 przez Kosa1984 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Oczywiście, że można przekarmić! Nie umrą naturalnie z przejedzenia, ale gdy najedzą się do syta to "nie widzą sensu" wypuszczania dużych, ładnie wybarwionych pułapek bo mają azotu pod dostatkiem, więc po co mają wabić owady. Nie tylko człowiek jest leniwy. Sprawdzone u mnie metodą pseudo-eksperymentalną powiedzmy na roślinach od tej samej rośliny macierzystej na przestrzeni dwóch lat. Dobrze, jeśli zjedzą coś raz w miesiącu, ale co za dużo to niezdrowo. Dokładnie... właśnie moją muchołówkę ''odizolować'' bd musiał bo coś za dużo tych owadów łapie a chce żeby się ładnie wybarwiła i wypuszczała duże pułapki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 moja muchołówka nie jadła juz ponad miesiąc i wyrosla dośc duża oraz zrobiła sie krwisto czerwonwa wiec jak chcesz miec ja ładna to nie karm jej . odizoluj ja od owadów to zobaczysz jaka może byc ładna. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi