Skocz do zawartości

Jak często można karmić?

Panna z gitarą.

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, że można przekarmić! Nie umrą naturalnie z przejedzenia, ale gdy najedzą się do syta to "nie widzą sensu" wypuszczania dużych, ładnie wybarwionych pułapek bo mają azotu pod dostatkiem, więc po co mają wabić owady. Nie tylko człowiek jest leniwy. ;) Sprawdzone u mnie metodą pseudo-eksperymentalną powiedzmy na roślinach od tej samej rośliny macierzystej na przestrzeni dwóch lat. Dobrze, jeśli zjedzą coś raz w miesiącu, ale co za dużo to niezdrowo.

Edytowane przez Kosa1984
Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że można przekarmić! Nie umrą naturalnie z przejedzenia, ale gdy najedzą się do syta to "nie widzą sensu" wypuszczania dużych, ładnie wybarwionych pułapek bo mają azotu pod dostatkiem, więc po co mają wabić owady. Nie tylko człowiek jest leniwy. ;) Sprawdzone u mnie metodą pseudo-eksperymentalną powiedzmy na roślinach od tej samej rośliny macierzystej na przestrzeni dwóch lat. Dobrze, jeśli zjedzą coś raz w miesiącu, ale co za dużo to niezdrowo.

Dokładnie... właśnie moją muchołówkę ''odizolować'' bd musiał bo coś za dużo tych owadów łapie a chce żeby się ładnie wybarwiła i wypuszczała duże pułapki :rotfl:

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.