Dragon11 Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 wiecie może co mam zrobic aby ich nie zniszczyć ? niewiem może wsadzić je do jakiegoś plastikowego pudełka z osłonką i dziurkami do powietrza z wodą czy odrazu je w ziemie wsadzić? tak się składa że je wyrwałem z korzenia głównego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon11 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 W ukorzeniacz (lub bez), potem w sphagnum i max. wilgotności. Możesz np. nałożyć przezroczysty kubek po piwie na doniczkę i też będzie dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon11 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 co to sphagnum Edit: Cephalotus 07.06.2011 14:30 Nie wiem co to sphagnum? -> Google, i już wiem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 A wiesz co to mech torfowiec? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon11 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 no ale i bez niego można ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon11 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 a no to tak : w wodzie ma byc około 3 dni puźniej w ziemię i max wigotności i to tyle? do wilgotności użyje foggera Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 (edytowane) Ja używam tylko mchu jako podłoża do nieukorzenionych sadzonek. Jak wygląda sprawa z mieszankami, nie mam pojęcia. Tak przy okazji trzeba było się wypytać wcześniej, zanim oderwałeś te odrosty od rośliny matecznej. Pisałem coś o wodzie? Obsypujesz ukorzeniaczem, sadzisz w podłoże (w tym przypadku sphagnum) i zapewniasz ok 100% wilgotności. Korzonki pokazują się po kilku tygodniach/miesiącach.. Poza tym kolego nie ten dział. Niech jakiś mod przeniesie to w odpowiednie miejsce. Edytowane 6 Czerwca 2011 przez Jaras Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dragon11 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theofil Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Chyba nie o to chodziło - wkładasz sadzonki do doniczki z podłożem, może być torf, i na doniczkę plastikowy kubek coby wilgoć trzymał, może być też butelka. I wyjmij jak najszybciej te sadzonki jak nie chcesz ich stracic i zrób tak jak inni piszą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi