Skocz do zawartości

Pędy dzbanecznika PILNE!

Dragon11

Rekomendowane odpowiedzi

wiecie może co mam zrobic aby ich nie zniszczyć ? niewiem może wsadzić je do jakiegoś plastikowego pudełka z osłonką i dziurkami do powietrza z wodą czy odrazu je w ziemie wsadzić?post-5393-1307380291_thumb.jpg

tak się składa że je wyrwałem z korzenia głównego.

Odnośnik do odpowiedzi

W ukorzeniacz (lub bez), potem w sphagnum i max. wilgotności. Możesz np. nałożyć przezroczysty kubek po piwie na doniczkę i też będzie dobrze.

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam tylko mchu jako podłoża do nieukorzenionych sadzonek. Jak wygląda sprawa z mieszankami, nie mam pojęcia.

Tak przy okazji trzeba było się wypytać wcześniej, zanim oderwałeś te odrosty od rośliny matecznej.

Pisałem coś o wodzie?

Obsypujesz ukorzeniaczem, sadzisz w podłoże (w tym przypadku sphagnum) i zapewniasz ok 100% wilgotności.

Korzonki pokazują się po kilku tygodniach/miesiącach..

Poza tym kolego nie ten dział. Niech jakiś mod przeniesie to w odpowiednie miejsce.

Edytowane przez Jaras
Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie o to chodziło - wkładasz sadzonki do doniczki z podłożem, może być torf, i na doniczkę plastikowy kubek coby wilgoć trzymał, może być też butelka. I wyjmij jak najszybciej te sadzonki jak nie chcesz ich stracic i zrób tak jak inni piszą :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.