Kosa1984 Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 to juz lepiej do ogrodniczego i wielkiego niemieckiego kransnala postawic, jak ptaki zobacza to ze smiechu sie rozbija przed ladowaniem Uważaj bo może to czytać Pan Robert z ogrodu botanicznego UW, a z nim nie warto zadzierać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 haha oczywiscie nasze polskie krasnale sa przesliczne i przeurocze, tylko by przyciagalo ptactwo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Na ptactwo polecam to: http://allegro.pl/odstraszacz-ptakow-ptaki...1633282085.html Mój wujek miał problem z ptactwem bo mu na kwiatkach (pelargoniach chyba) siadały i paskudziły. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 Flyguy, gdyby tak rozciągnąć sznurek wokół i na nim zawiesić dzwoneczki, ptak trącający go również powinien uruchomić "alarm". Jak dam radę w tygodniu, spróbuję coś z tym pokombinować. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 6 Czerwca 2011 Share Napisano 6 Czerwca 2011 Ja tam wolę wiatróweczkę. Celny strzał i jeden szkodnik mniej... .... .... Oczywiście żart. ;-) U mnie sroki upodobały sobie wszystkie omszone doniczki. Najskuteczniejszą metodą jest regularne odstraszanie. Te dziadostwa buszują z rana, ale wystarczy ze 3-4 razy je sensownie samemu przegonić, to będą się trzymać z daleka na dobre. Może dalej ta informacja jest już genetycznie przekazywana potomstwu. ;-) Gorzej jak przychodzą kiedy człowiek śpi, to co poradzić. Może jakiś wiatraczek, albo dwa. Wbić i niech się kręci na wietrze. Tylko nie jakiś odblaskowy, bo jeszcze ściągnie sroki z okolicy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi