sativ Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Jeszcze- przy okazji robienia zdjęć do oferty- 2 rośliny pokazujące fajny stosunek liść:dzbanek densiflora x truncata i spathulata: i H.folicullata: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Bardzo ładna helka ile ma najwyższy dzban? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 5 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2011 ok. 20 cm Zrobiłem ładniejsze zdjęcia z wyłączonym HPS'em- co jak co, ale wybitnie się on nie nadaje do oświetlenia zdjęć, co można porównać.... Za to LVD świetnie "wyciąga" kolory. izumiae x TM chora exapendicullata... spathulata x glandulifera w całej okazałości mam nadzieję ze to jednak będzie eymae.... a na deser N.villosa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Bardzo ładne rośliny Co się stało exapendicullacie ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 26 Września 2011 Autor Share Napisano 26 Września 2011 Parę fot przy okazji Zalęgły mi się w pokoju owocówki i rośliny same się karmią. dubia 1 się pnie dubia 2 nie przerabia z przemiałem muszek- najlepszy killer villosa w końcu! zaczyna rosnąć. zdobycz na łyżce Tequili (rokko x veitchi) x veitchi - killer ramspina z nasion zabija. het x ion venticosa x hamata- ten klon bardzo fajnie rośnie w wielkość dzbanków lowii x camp czerwona księzniczka mini maxima- czekam aż podrosnie Będą z niej świetne crossy truncata black, świeżo otwarta fusca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 27 Września 2011 Share Napisano 27 Września 2011 Jak zawsze bardzo ładnie, miło widzieć villose robiącą takie postępy Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 Kolejna porcja zdjęć- zrobiłem osobny włącznik do HPSa, koniec z zażółconymi fotografiami N.mini maxima chaniana;) spectx(lowii x ventri) dziwna singalana lowii x boschiana jedna z gymanphor Dieng (giant red clone) trzy różne klony N.ventricosa x hamata i hamata x truncata izumiae x TM ovata boschiana spathulata ventri x sibu the king is ONLY ONE! tequila chimantensis red clone purpurascens, hodowana od nasiona przeze mnie lowii x truncata squat. lamii- w ramach ciekawostki troszkę nasion. moja singalana z Tujuh. i widoki ogólne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Efekt piękny, roślinki też Masz może zdjęcia helek (jak masz te heliamphory): heterodoxa x ionasii, tatei x nutans, neblinae x hispisa, neblinae, tatei i minor "big orange"? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 omg! ile ty kasy na to wszystko wydałes? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Kubusszerokopasmowy -> niestety hodowla takich dzbaneczników wymaga sporych nakładów pieniężnych - wielu tysięcy. Ale nawet nie wiesz ile pieniędzy są warte/pochłaniają hodowle naszych zagranicznych kolegów - to są już praktycznie setki tysięcy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raiokouczan Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Taaaa potem małe poprawki by było wszystko idealnie ( o ile teraz nie jest ) i sprzedawać. Po jakimś czasie się wszystko zwróci Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 31 Października 2011 Autor Share Napisano 31 Października 2011 Nie wszystko robi się dla pieniędzy gdyby tak było, widzielibyście stosy regałów z świetlówkami T5 Niestety taki pokój nie jest zbyt dochodową inwestycją, jesli traktuje się rośliny jako hodowlane- nie tnie ich co kawałek, nie dzieli co chwilę... A ile wydałem? Cóż. Całkiem sporo.... licząc od 1 capensisa wiele lat temu Ale ilość wiedzy, doświadczeń, znajomości i satysfakcji jaką z tego mam - jest bezcenna /a idealnie jeszcze nie jest- wciąż pracuje nad helkami, kolejnym krokiem będzie cooltube. Oraz jeśli wszystko się uda będzie nowy system nawilżania- całkiem konkretny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Takie projekty nie powstają z chęci zarobku i nie liczy się ile się wydaje czy ile są warte rośliny. Swoją drogą widać sativ że już ci miejsca brakuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raiokouczan Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Wiem, ja też kaktusy, owadożery, ptaszniki zacząłem hodowac ze względu na ich wygląd, nizwykłość . Problemy się zaczęły jak brakowało już miejsca na to wszytsko i potem masowy sell i nowe pomieszczenia dla roślin, nowe rośliny i znowu to samo Ale fakt ja narazie więcej w to włożyłem niż zarobiłem ( jakieś 3tys w plecy) ale z czasem się zwróci Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mort Napisano 31 Października 2011 Share Napisano 31 Października 2011 Morał jest taki że sativ ma wielką, piękną i zaawansowaną hodowlę) Gratuluje ponieważ przez lata uczyniłeś niesamowite postępy. Przede wszystkim systematycznie wszystko idzie do przodu -> hodowla się rozrasta, a to jest wielki sukces!! Mi się niestety nie udało zachować systematycznego rozwoju swojej hodowli na co nałożyło się wiele czynników (głównie nieudany import z 2008/2009). Także w tym roku rozpocząłem hodowlę od zera:/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi