latos333 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 !!!Super!!! Gratuluję fantastycznych roślin. ...a ta helka na ostatniej fotce mnie rozłożyła na łopatki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Bardzo ładne rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 22 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2012 aaa... zapomniałem o jeszcze jednym drobnym szczególe: rośliny o dorosłych liściach dokarmiane były woskowcami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter89 Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Coś niesamowitego prześliczne rosliny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 scenka opada Mega rosliny estetyczne terra mistrzowsko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 22 Stycznia 2012 Share Napisano 22 Stycznia 2012 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 23 Stycznia 2012 Share Napisano 23 Stycznia 2012 Bardzo estetyczne terra i bardzo ładne roślinki. Nie ma to jak kwadratowe doniczki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Miną prawie rok i highland na parapecie stał się terrarium stojącym w pomieszczeniu gdzie praktycznie nie mam dziennego światła (względy techniczne). w nowym miejscu temperatura: dzień 24* do 26* noc 12* do 16* czyli podobna jak zimą na parapecie oświetlenie 72 W przez 13 godzin na dobę poza uwagami które były opisywane na bieżąco nasuwa mi się jeszcze kilka spostrzeżeń: - najlepsze podłoże to torfowiec, nie ma co kombinować (moja próba odtworzenia podłoża w jakim helki rosną w naturze skończyła się stratą 2 roślin) - "dokarmianie" nie ma większego sensu, nie widać zbytniej różnicy pomiędzy roślinami dokarmianymi a nie, za to u tych dokarmianych bardzo często pokazuje się pleśń (z moich roślin najbardziej wrażliwa na te zabiegi okazała się Heliamphora chimantensis). - światło słoneczne na pewno jest o wiele lepsze dla roślin od sztucznego ale temperatura która za tym idzie już nie jest taka fajna - rozwój nadziemnej części heliamphor nie oddaje ich stanu zdrowia (czasami warto zajrzeć do korzeni) w terra od jakiegoś czasu zagościło kilka gatunków pływaczy epifitycznych, większość z nich mam od mikrych sadzonek, tak że na razie jakichś wielkich sukcesów w uprawie nie widać ale czas pokaże jak bedą sie u mnie czuły ps AKTUALIZUJCIE SWOJE TEMATY Edytowane 3 Czerwca 2012 przez pepton Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 Bomba! wybarwione wszystko ekstra Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Dawno mnie nie było na forum więc nie wiem czy ktoś jeszcze zagląda do tego tematu, tak czy siak zrobiłem fotkę i się pochwale jak terra wygląda na dzień dzisiejszy A tak przy okazji wszystkim forumowiczom życzę zdrowych i wesołych świąt oraz wielu sukcesów w uprawie roślinek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CFHs Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Cudownie rośną Ci te rośliny. Gratujuję pięknego terrarium Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartnik Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Ładny Quelchii Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chroman91 Napisano 1 Kwietnia 2013 Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Super roślinki Wiem , że to nieładnie ale zazdroszczę Ci takiego terrarium marzy mi się właśnie coś w tym stylu Czym masz ścianki wyklejone ? to folia aluminiowa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 1 Kwietnia 2013 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2013 Ścianki wyklejone są folią alu - taką do zawijania kanapek, przy pomocy zwykłego kleju biurowego w sztyfcie, po zewnętrznej stronie oczywiście Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 14 Lipca 2013 Autor Share Napisano 14 Lipca 2013 coś tam zakwitło, to się pochwalę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi