Skocz do zawartości

Jaki to kapturek?

Gekon

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję zapytać administratora strony, z której wziąłeś tę fotkę. Zważywszy na to, że w linku obrazka nie ma nazwy, a jest napisane "eHybrid2" podejrzewam, że sam autor zdjęcia nie wie czego to krzyżówka.

Odnośnik do odpowiedzi

No więc, jeżeli producent/sprzedający nie wie jaka to krzyżówka, to skąd my możemy to wiedzieć. Wystarczy, że zobaczysz listę krzyżówek kapturnic na cpphotofinder.com i pomyśl ile to szukania, poza tym istnieje pewnie z 10 różnych krzyżówek podobnych do tej.

Odnośnik do odpowiedzi

No więc, jeżeli producent/sprzedający nie wie jaka to krzyżówka, to skąd my możemy to wiedzieć. Wystarczy, że zobaczysz listę krzyżówek kapturnic na cpphotofinder.com i pomyśl ile to szukania, poza tym istnieje pewnie z 10 różnych krzyżówek podobnych do tej.

Właśnie dlatego nie lubię krzyżówek. To dobry interes dla sprzedawców, bo ludzie w każdej dziedzinie zawsze gonią za nowościami. Dla mnie to żadna atrakcja - posiadanie rośliny, która w naturze nie występuje. Ale każdy ma oczywiście swój

gust, a z gustami jak wiadomo się nie dyskutuje :)

Może kiedyś doczekamy czasów, że zupełnie "czysty" gatunek będzie w sprzedaży rarytasem :P

Odnośnik do odpowiedzi

ładne są :P mi osobiście zwykła flava nie podoba się... takiego jednego koloru :P ale to oczywiście tylko moja opinia

Sorry za offtop, ale jak to fava jednego koloru?! A jej podgatunki jak atropurpurea, rubricorpora, rugelii, ornata czy cuprea to Ty widziałeś? Z resztą zwykłą forma ma swój urok.

Edytowane przez Tough
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.