Gekon Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Proszę o identyfikację tej kapturnicy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 Proponuję zapytać administratora strony, z której wziąłeś tę fotkę. Zważywszy na to, że w linku obrazka nie ma nazwy, a jest napisane "eHybrid2" podejrzewam, że sam autor zdjęcia nie wie czego to krzyżówka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 Fotka jest na ebay i jest tylko napisane ''sarracenia hybrid'' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 No więc, jeżeli producent/sprzedający nie wie jaka to krzyżówka, to skąd my możemy to wiedzieć. Wystarczy, że zobaczysz listę krzyżówek kapturnic na cpphotofinder.com i pomyśl ile to szukania, poza tym istnieje pewnie z 10 różnych krzyżówek podobnych do tej. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 Rzeczywiście szczena mi opadła jak zobaczyłem ile tam tego jest... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herbalski Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 No więc, jeżeli producent/sprzedający nie wie jaka to krzyżówka, to skąd my możemy to wiedzieć. Wystarczy, że zobaczysz listę krzyżówek kapturnic na cpphotofinder.com i pomyśl ile to szukania, poza tym istnieje pewnie z 10 różnych krzyżówek podobnych do tej. Właśnie dlatego nie lubię krzyżówek. To dobry interes dla sprzedawców, bo ludzie w każdej dziedzinie zawsze gonią za nowościami. Dla mnie to żadna atrakcja - posiadanie rośliny, która w naturze nie występuje. Ale każdy ma oczywiście swój gust, a z gustami jak wiadomo się nie dyskutuje Może kiedyś doczekamy czasów, że zupełnie "czysty" gatunek będzie w sprzedaży rarytasem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 ładne są mi osobiście zwykła flava nie podoba się... takiego jednego koloru ale to oczywiście tylko moja opinia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 (edytowane) ładne są mi osobiście zwykła flava nie podoba się... takiego jednego koloru ale to oczywiście tylko moja opinia Sorry za offtop, ale jak to fava jednego koloru?! A jej podgatunki jak atropurpurea, rubricorpora, rugelii, ornata czy cuprea to Ty widziałeś? Z resztą zwykłą forma ma swój urok. Edytowane 23 Czerwca 2011 przez Tough Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 (edytowane) mi osobiście zwykła flava nie podoba się Edytowane 23 Czerwca 2011 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi