Waffel Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Witam jakiś czas temu kupiłem sobie muchołówkę. Po przesadzeniu jej do większej doniczki pułapki zaczęły gnić i wyrastają nowe. Mogę wiedzieć dlaczego tak się dzieje?? Wszystkie pułapki które były w dzień zakupu teraz ich nie ma. Dodaj zdjęcie oceńcie jej stan i powiedźcie co mogę zrobić. Przed: Teraz: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Witam jakiś czas temu kupiłem sobie muchołówkę. Po przesadzeniu jej do większej doniczki pułapki zaczęły gnić i wyrastają nowe. Mogę wiedzieć dlaczego tak się dzieje?? Pułapki muchołówek nie są trwałe ''Zużyte'' gniją i wyrastają nowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anorak98 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Następnym razem nie odrywaj tych listków które nie zgniły całkiem,bo z nich roślina wyciąga jeszcze substancje odżywcze. Dopiero jak cały liść będzie czarny to go odetnij. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Oraz wydaje mi się że teraz roślinka jest za głęboko w doniczce.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Zdecydowanie za głęboko i zdecydowanie za mało słońca. Wynieś ją na zewnątrz na słoneczne miejsce, wróci do normalnego wyglądu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doesnt Napisano 27 Czerwca 2011 Share Napisano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Zobacz też czy coś Ci w torfie albo po roślince nie łazi. Edytowane 27 Czerwca 2011 przez doesnt Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi