Asiulak Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Witajcie. Jakieś dwa tygodnie temu w galerii Przymorze w Gdańsku, kupiłam takie oto cudo. Wydaje mi sie że to kapturnica, ale pewna nie jestem. Chciałam się zapytać pani w kwiaciarni co to za odmiana ale po stwierdzeniu że "to takie coś jak rosiczka" ręce mi opadły i zaprzestałam dalszych pytań. Mam nadzieję, że mi pomożecie ustalić czyże jest ta mała piękność. Edytowane 26 Czerwca 2011 przez Asiulak Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 kapturnica papuzia wywal ja na slonce Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asiulak Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 kapturnica papuzia wywal ja na slonce Dzięki za szybką odpowiedź, kapturnica wraz z innymi moimi owadożerami stoi na zachodnim parapecie i słonka ma sporo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 jak masz balkon od poludnia to daj ja tam, wieksza szansa ze upoluje sobie dobry obiad no i zdecydowanie wiecej slonca co jest wskazane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Zgadzam się z przedmówcą na 100% papuzia. Tu masz opis hodowli http://www.owadozery.pl/sarracenia-psittacina-a523.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asiulak Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2011 Niestety balkonu brak. ale jako że mieszkam w okolicy łąki, lasu i rzeki, a okno jest cały czas otwarte to owadów jest tu sporo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 26 Czerwca 2011 Share Napisano 26 Czerwca 2011 Łacińska nazwa ( i takie będziemy stawiać na pierwszym miejscu) to Sarracenia psittacina. Identyfikacja dokonana więc zamykam. Ewentualne pytania dotyczące hodowli proszę kierować do działu "kapturnice". Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi