Asiulak Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Chciałabym Wam przedstawić zdjęcia kilku moich roślinek Niestety nie potrafię powiedzieć co to za odmiany, ponieważ w większości i sami sprzedający nie wiedzieli na początek może kapturek Saracenia sp. D. Capensis Dionaea muscipula kupiona jako 'typical' Nepenthes sp. Sarracenia psittacina Oczywiście jeśli chcecie możecie mi pomóc dobrać pełne nazwy tych roślin, które nazwałam jedynie rodzajowo Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 (edytowane) Bardzo ładne rośliny dzbanecznik to chyba nepenthes x ventrata, a kapturnica to chyba sarracenia swaniana Edytowane 30 Czerwca 2011 przez owadożer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asiulak Napisano 30 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2011 Dziękuję. niestety nie wszystkie już tak ładnie wyglądają. Ta pierwsza Saracenia słabo zniosła zimowanie (z mojej winy, troszkę ją przesuszyłam) i do dziś ma większość kapturków podeschniętych na brzegach, tylko dwa nowe które wypuściła na wiosnę ma zdowe, no i muchołówka mi się trochę słabo zaaklimatyzowała (zdjęcie robiłam tydzień po kupnie wtedy jeszcze była ok) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi