latos333 Napisano 3 Lipca 2011 Autor Share Napisano 3 Lipca 2011 Ładna 'dracula', ile ma cm wysokości i rozpiętości ? Jakieś 10x10cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 11 Listopada 2011 Autor Share Napisano 11 Listopada 2011 Wrzucam zdjęcia kilku ciekawych roślin... Zapraszam do oglądania Nepenthes ampullaria 'Borneo Sunset' D. caduca D. fulva x falconeri Drosera kenneallyi D. ordensis x paradoxa D. petiolaris Drosera rupicola Drosera neocaledonica Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter89 Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 śliczne rosiczki, ładnie wybarwione, w ogóle wszystko super rośnie i wygląda u Ciebie : ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 D. caduca ogólnie bardzo ciekawa u Ciebie się wszystko ładnie trzyma u mnie próba z caduca nie udała się Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ErysFR Napisano 11 Listopada 2011 Share Napisano 11 Listopada 2011 Piękna Drosera neocaledonica u mnie po chyba 8 miesiącach hodowli ma dopiero 1cm. Jedyna z całego siewu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 11 Listopada 2011 Autor Share Napisano 11 Listopada 2011 D. caduca ogólnie bardzo ciekawa u Ciebie się wszystko ładnie trzyma u mnie próba z caduca nie udała się Rosiczki Petiolaris nie są aż tak trudne do hodowli jak by się wydawało Trzeba im dać trochę więcej ciepła i dobrego światła 16godz na dobę, no i troszkę podwyższoną wilgotność. Chwila prawdy zaczyna się gdy wchodzą w 'dry period', i wtedy trzeba im poświęcić trochę więcej uwagi, bo można je szybko stracić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 5 Lipca 2012 Share Napisano 5 Lipca 2012 Minął rok od napisania pierwszego posta w tym topiku. Coś się zmieniło w sensie wyposażenia i organizacji? Bo hodowla naprawdę robi wrażenie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Witam Faktycznie dawno nic nie pisałem- chroniczny brak czasu. Z ciekawszych rzeczy- na balkonie wiosną zainstalowałem poliwęglanowy inspekt. Głównym celem była ochrona przed wiatrem, chociaż zaskoczony jestem kondycją i wybarwieniem roślin wewnątrz pomimo zachodniej strony, gdzie przyzwoite słońce jest dopiero po godz 13. Trzymam tam w większości nadwyżki hodowlane, które już się nie mieszczą w domu Wygląda to tak: ...i rzut oka do środka Jeszcze parę szybkich fotek ciekawszych roślin: Drosera fulva x falconeri Drosera ordensis x fulva Drosera ordensis x falconeri Drosera lanata N.T. form Drosera petiolaris aff. Rozetki ampullarii N. ampullaria 'Lime Twist' Na koniec terrariowy cefalek ...będzie jakaś chwila czasu to jeszcze parę fotek wrzucę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Szykuje się niezla wspinaczka ampullari Bardzo ładnie i estetycznie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mekk Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 Jestem pod wrażeniem gratulacje! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 6 Lipca 2012 Share Napisano 6 Lipca 2012 (edytowane) Inspekcik balkonowy jako miejsce hodowli - bardzo mi się podoba ten pomysł. Kupiłeś gotowy, czy sam konstuowałeś? Widziałem podobne na Alledrogo za około 150 zł i zaczynam o tym myśleć, skoro Tobie sie świetnie sprawdza . Edytowane 6 Lipca 2012 przez Arturr0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 6 Lipca 2012 Autor Share Napisano 6 Lipca 2012 Właśnie tam kupiłem. Był jednak troszkę delikatnej konstrukcji i dłuższe boki wzmocniłem aluminiowymi ceownikami. Po przykręceniu do podłogi jest nie do zdarcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi