Skocz do zawartości

Jak się dowiedzieliście ?

owadożer

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Jak się dowiedziałem, to nie pamiętam... Prawdopodobnie przypadkiem szukając czegoś na Allegro, natrafiłem na muchołówkę i postanowiłem kupić. Zanim to się jednak stało minęło trochę czasu. Chwilowo o tym zapomniałem, aż przy pewnej rozmowie z kolegami przypomniałem sobie o tym i zdecydowałem, że tym razem na pewno kupię. I w ten sposób kolekcja mi się trochę rozrosła i myślę, że będzie nadal się rozrastać ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Lubię wszystko co dziwne, a Mięsożeroowadożery są dziwne . W OBI wyszukiwałem ciekawe rosliny i zadręczałem pytaniami odnośnie nich, pracowników działu ogród. Gdy zauważyłęm kilka rosic i muchołówek - zacząłęm zadawać pytania - im więcej pytań zadawałem tym mniej było odpowiedzi, zaciekawiło mnie to, zatem kupiłem pierwszą muchę jakiś czas temu i się kręci :P

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Pewnego dnia chciałem kupić se do pokoju jakąś roślinkę by ożywić pokój. Chciałem mieć coś wyjątkowego i przeglądałem rośliny egzotyczne, potem sprawdziłem z ciekawości czy istnieją rośliny mięsożerne i ku mojemu zdziwieniu znalazłem XD

Tak się zacząłem tym interesować ;)

Odnośnik do odpowiedzi

• 10 months later...

Ja wiedziałem o nich od dawna. Pierwsze 3 kupiłem a na drugi dzień pod moim blokiem leżało 5muchołówek 3rosiczki 2 tłustosze i 1dzbanecznik. Zabrałem je spod bloku i po chwili zobaczyłem 1 kapturnice . Dokupiłem pare i sie rozkręciło... ^_^

Proszę pilnować pisowni...

Edytowane przez konopik
Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszą w życiu muchołówkę spotkałem w kwiaciarni trzymaną w... próbówce.

Była to maluteńka siewka i jak pani stwierdziła potrzebuje mnóstwo wilgoci i ciężko się ją hoduje.

Patrząc na to maleństwo , kosmiczną cenę jak na tamte czasy i wątpliwości że nie dam rady zrezygnowałem.

A po latach OBI i już nie odpuściłem po wsadzeniu palca w paszczę :D

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy się dowiedziałem, to nawet nie pamiętam - podejrzewam, że we wczesnym dzieciństwie. Natomiast chęć hodowania owadożerów chodziła mi po głowie od dobrych kilku lat, ale że miałem kota, to te dwie rzeczy były nie do pogodzenia. :) Kiedy kota już nie było, wpadłem na pomysł postawienia na oknie jakiejś ładnej rośliny i tak od myśli do myśli przypomniałem sobie o owadożerach. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ja z programów w TV już za dzieciaka wiedziałem, co to muchołówka w odróżnieniu od reszty mojej rodziny :P na allegro 1,5 roku temu zamówiłem zestaw i mnie wciągnęło. Na razie więcej nie kupuje, bo muszę urabiać moją przyszłą (od 7.07 obecną ;) ) żonkę bym mógł rozszerzyć kolekcję :D

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.