owadożer Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Witam Od paru dni się zastanawiam jak Wy dowiedzieliście się o roślinach mięsożernych. Ja się dowiedziałem od kuzyna. Więc jak Wy ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinnamon Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Z podręcznika do biologii, jeszcze w podstawówce Poza tym syn znajomej mamy też uprawiał, więc coś niecoś słyszałam i właśnie od niego dostałam pierwszego capensisa Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Był podobny chyba temat, ja dowiedziałem się od kolegi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 z allegro . raz chodziłem tam i patzryłem za jakimiś kwiatkami i takie zaczeło kupowanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Ja bo zobaczyłem muchołówkę w sklepie i jeszcze wcześniej zdj na necie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snd0cff Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 rodzice kupili muchołówke.... i tak się powoli rozkręcało Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Jak się dowiedziałem, to nie pamiętam... Prawdopodobnie przypadkiem szukając czegoś na Allegro, natrafiłem na muchołówkę i postanowiłem kupić. Zanim to się jednak stało minęło trochę czasu. Chwilowo o tym zapomniałem, aż przy pewnej rozmowie z kolegami przypomniałem sobie o tym i zdecydowałem, że tym razem na pewno kupię. I w ten sposób kolekcja mi się trochę rozrosła i myślę, że będzie nadal się rozrastać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 3 Lipca 2011 Share Napisano 3 Lipca 2011 Z Pszczółki Mai Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theofil Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Lubię wszystko co dziwne, a Mięsożeroowadożery są dziwne . W OBI wyszukiwałem ciekawe rosliny i zadręczałem pytaniami odnośnie nich, pracowników działu ogród. Gdy zauważyłęm kilka rosic i muchołówek - zacząłęm zadawać pytania - im więcej pytań zadawałem tym mniej było odpowiedzi, zaciekawiło mnie to, zatem kupiłem pierwszą muchę jakiś czas temu i się kręci Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 25 Lipca 2011 Share Napisano 25 Lipca 2011 Pewnego dnia chciałem kupić se do pokoju jakąś roślinkę by ożywić pokój. Chciałem mieć coś wyjątkowego i przeglądałem rośliny egzotyczne, potem sprawdziłem z ciekawości czy istnieją rośliny mięsożerne i ku mojemu zdziwieniu znalazłem XD Tak się zacząłem tym interesować Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konopik Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) Ja wiedziałem o nich od dawna. Pierwsze 3 kupiłem a na drugi dzień pod moim blokiem leżało 5muchołówek 3rosiczki 2 tłustosze i 1dzbanecznik. Zabrałem je spod bloku i po chwili zobaczyłem 1 kapturnice . Dokupiłem pare i sie rozkręciło... Proszę pilnować pisowni... Edytowane 26 Czerwca 2012 przez konopik Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 21 Czerwca 2012 Share Napisano 21 Czerwca 2012 Wydaje mie się, że wiem o nich od zawsze i od dzieciństwa mnie one fascynowały Jednak myśl o hodowaniu ich w domu nawiedziła mnie stosunkowo niedawno. No i sie zaczęło... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redgreen Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Pierwszą w życiu muchołówkę spotkałem w kwiaciarni trzymaną w... próbówce. Była to maluteńka siewka i jak pani stwierdziła potrzebuje mnóstwo wilgoci i ciężko się ją hoduje. Patrząc na to maleństwo , kosmiczną cenę jak na tamte czasy i wątpliwości że nie dam rady zrezygnowałem. A po latach OBI i już nie odpuściłem po wsadzeniu palca w paszczę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sphagnum Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Kiedy się dowiedziałem, to nawet nie pamiętam - podejrzewam, że we wczesnym dzieciństwie. Natomiast chęć hodowania owadożerów chodziła mi po głowie od dobrych kilku lat, ale że miałem kota, to te dwie rzeczy były nie do pogodzenia. Kiedy kota już nie było, wpadłem na pomysł postawienia na oknie jakiejś ładnej rośliny i tak od myśli do myśli przypomniałem sobie o owadożerach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadoCMG Napisano 22 Czerwca 2012 Share Napisano 22 Czerwca 2012 Ja z programów w TV już za dzieciaka wiedziałem, co to muchołówka w odróżnieniu od reszty mojej rodziny na allegro 1,5 roku temu zamówiłem zestaw i mnie wciągnęło. Na razie więcej nie kupuje, bo muszę urabiać moją przyszłą (od 7.07 obecną ) żonkę bym mógł rozszerzyć kolekcję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi