Panna z gitarą. Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Witam !^^ Mam dwie muchołówki regular form i rosiczkę alicea, chciałabym je rozmnożyć in vitro. Niestety moja wiedza jest nikła. Czy ja ma uciąć np. płapkę muchołówki i wsadzić do probówki (wypełnioną np. kilka cm wodą ) czy to polega na czymś innym? Czytałam wiele ale się nic nie dowiedziałam, chciałabym wyjaśnione mieć krok po kroku prosto. Z góry dziękuję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usiu Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 (edytowane) Witam !^^ Mam dwie muchołówki regular form i rosiczkę alicea, chciałabym je rozmnożyć in vitro. Niestety moja wiedza jest nikła. Czy ja ma uciąć np. płapkę muchołówki i wsadzić do probówki (wypełnioną np. kilka cm wodą ) czy to polega na czymś innym? Czytałam wiele ale się nic nie dowiedziałam, chciałabym wyjaśnione mieć krok po kroku prosto. Z góry dziękuję Witam , ja swoje rosiczki roznmazam tak : 1. ucinam lisc jak najblizej "pieńka" ,ostrym narzedziem zeby zapobiec osiadaniu grzybow . 2. klade w pojemniku w ktorym jest wata nasaczona woda destylowana lub przegotowana i czekam ok 2-4 tyg , po tym czasie zaczyna puszczac korzonki i wtedy klade ja na torfie i lekko przyklepuje . skutecznosc prawie 100% lecz lisc musi byc nowy i w pelni rozwiniety pozdrawiam i zycze udanego rozmnazania i przepraszam za ewentualne bledy ortograficzne Edytowane 4 Lipca 2011 przez usiu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 http://www.rosliny-owadozerne.pl/Linki-do-...aniu-t9827.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 (edytowane) Pozwolę sobie podrzucić link do manuala Sativa: KLIK Przejrzyste opracowanie, wystarczy w zupełności. Edytowane 4 Lipca 2011 przez ArturP Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 A właśnie. Jestem ciekaw czy tak też można wyhodować roślinki. W słoiczku ze zwykłą wodą.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unlimited1991 Napisano 31 Sierpnia 2011 Share Napisano 31 Sierpnia 2011 masz taką samą szansę z wyhodowaniem człowieka w słoiku z samym powietrzem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi