Skocz do zawartości

zbyt słonecznie?

piotr1990

Rekomendowane odpowiedzi

aha to się ciesze choć schną mi prawie wszystkie dzbanki. Czy one z czasem się zregenerują? czy odpadną i nowe urosną? Tak wogole nie powinien się tam produkowac już sok trawienny? dzbanki są puste ;P

Odnośnik do odpowiedzi

Czy one z czasem się zregenerują? czy odpadną i nowe urosną?

Nie, nie i nie. Jeden liść = jeden dzbanek. Jak uschnie cały, możesz obciąć.

Tak wogole nie powinien się tam produkowac już sok trawienny? dzbanki są puste ;P

W nowych będzie.

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie i nie. Jeden liść = jeden dzbanek.

Widzę, że za bardzo skróciłem, więc:

- nie zregenerują się, nie odpadną same, nie urosną nowe

- 1 liść = 1 dzbanek, czyli na jednym liściu NIE wyrośnie drugi dzbanek.

Edytowane przez hddk
Odnośnik do odpowiedzi

Spryskiwanie czy zraszanie przy mocnym słońcu czy też bezpośrednio przd nasłonecznieniem spala rośline, a w zasadzie "ugotowuje" . Zmiana warunków i zapene znacznie niższa wilgotność powietrza spowodowała usychanie dzbnków (proces aklimatyzacji) Do tego najczęściej rośliny z marketów to dosłownie "tuczone" na nawozach i musza odreagować.

Odnośnik do odpowiedzi

Przestać zraszać :) kupić lub założyć firanke :) a na początek zaytać sprzedawcy w jakich warunkach trzymał :)

Dopiero teraz zauważyłem ... ty trzmasz ją przy otwartym oknie ... więc wilgotność będzie tam taka że chyba nigdy nie zadzbankuje (przy otwartym oknie)

Edytowane przez maklerw
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.