usiu Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Witam , pokarze Wam moje roslinki ocencie czy sie dobrze rozwijaja Dzbanecznik 'Hookeriana' mucholowka 'Regular Form' Drosera capensis - mam ja ok. 3-4 tyg Dionaea muscipula 'Red-green' - mam ja ok. 5 dni Drosera capensis - mam ja ok. 5 dni Jezeli zauwazycie cos niepokojacego co bede musial poprawic w hodowli to prosze o napisanie pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Ogólnie ok, rośliny jeszcze dochodzą do siebie po podróży. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubusszerokopasmowy Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 własnie widać ze rośliny dochodza do siebie po tramsporcie. tydzień lub 2 i rośliny powinny wygladać ładnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usiu Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) wielkie dzieki w tym tygodniu planuje jeszcze zamowic sobie : Nepenthes 'Rebecca Soper' Dionaea muscipula 'Royal Red' Sarracenia 'Chelsoni' dodam zdjecia po zakupie tamtych roslin Edytowane 10 Lipca 2011 przez usiu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Ładne ja czekam aż mi moja capensis zakwitnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usiu Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 ja mysle ze moja w tym tygodniu zakwitnie bo juz z niecierpliwoscia czekam jak bedzie kwitla to zrobie zdjecia i pokaze Wam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 mój carpensis zakwitł miesiąc temu, teraz oczekuję "potomstwa" nasionka ładnie wykiełkowały a w doniczce zazieleniło się. ile trzeba czekać by pojawiły się już ukształtowane małe carpensisy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usiu Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 ja u swoich malych czekalem po wykielkowaniu ok 2 tyg az sie zaczely robic takie jakie maja byc ale to zalezy od warunkow Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 możesz napisać jakie warunki (w czym, jak podlewasz, czy doświetlasz, gdzie stoi) dzbanecznik 'Hookeriana' za odpowiedź będę wdzięczny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usiu Napisano 10 Lipca 2011 Autor Share Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) stoi w akwarium z keramzytem zeby zwiększyć wilgotnosc , stoi na zachodnim parapecie w kuchni , gdzie temp jest ok. 25-27 C . i wilgotnosc w akwarium siega 95% , wiec warunki ma bardzo dobre pozdrawiam i mam nadzieje ze pomoglem P.S podlewam destylowka z gory , nie do podstawki , raz na 2 dni Edytowane 10 Lipca 2011 przez usiu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 Zachodni parapet jest nie za dobry. Więcej ciepła niż oświetlenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sknerus Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 a co sądzisz gdyby nakrył np.woreczkiem foliowym (coś mini szklarnia) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 10 Lipca 2011 Share Napisano 10 Lipca 2011 a co sądzisz gdyby nakrył np.woreczkiem foliowym (coś mini szklarnia) Wtedy może się rozwinąć jakaś pleśń. Chyba że zainstalujesz jakiś wiatraczek w środku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usiu Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 no tak ale ja mam u siebie w domu tylko do wyboru albo wschodni albo zachodni parapet ;( nie mam ani polnocnego ani poludniowego okna ;/ wiec ktore bedzie lepsze ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Wschodni. Ja trzymam na zachodnim i też jest ok. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi