jacol17 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Witam.Zastanawiam się nad wyborem miejsca dla muchołówki przedstawię je w tabelce: Miejsce Długość świecenia słońca Ilość owadów Południowy parapet 12-16 Mało Południowy balkon 7-14 Mało Południowy balkon 2 10-16 Dużo Wschodni balkon Wschód słońca-13 Dużo Ogródek Wschód słońca-16 Bardzo Dużo Mini ogródek Wschód-Zachód słońca Dużo Proszę o pomoc ponieważ ciągle ją przestawiam z ogródka na parapet bo boję się o nią w nocy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Południowy parapet będzie ok, albo południowy balkon. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theofil Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Wybieram balkon nr. 2 i bramkę nr. 3 i w ostateczności klatkę z papugą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Mini ogródek, bo tam masz najwięcej słońca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Hejka sorka że się tak wtrącę Mam tylko wschodnie i zachodnie okno które z nich będzie lepsze dla muchołówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Wschodnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiErY Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Moja muchołówka trochę zmarniała, musiałem kilka liści obciąć (stała jakiś czas od północy). Teraz stoi na wschodnim oknie(znów przeprowadzka) i mam nadzieję że odżyje. Jak myślicie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Północne okno najlepsze, może ją spaliłeś. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiErY Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 hmm...z północy słońce nie świeci... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Północne okno najlepsze, może ją spaliłeś. Chyba Ty się spaliłeś hehe. Północne jest oczywiście najgorszym oknem dla muchołówki. Generalnie im więcej światła tym lepiej, więc w takiej kolejności: południe, wschód, zachód, północ. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BlackPearl Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) mam na wschodzie ładnie sie rozwija i szybko wode wypija dostaje chyba 2.5 cm kosa1984 gdzie kupiłeś : te muchołówki Dionaea muscipula 'Dracula' Dionaea muscipula 'Fine Tooth x Red' Dionaea muscipula 'Fused Tooth' Dionaea muscipula 'Justina Davies' Dionaea muscipula 'Microdent' Dionaea muscipula 'Red Piranha' Dionaea muscipula 'Shark`s Teeth Edytowane 12 Lipca 2011 przez BlackPearl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosa1984 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Wyślę Ci wiadomość prywatną. Przepraszam za offtop. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi