evulFarmer Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) Witam, ostatnio wspominalem ze zabieram sie za hodowanie gorali i jakos tak szybko spontanicznie wyszlo ze udalo mi sie zalatwic dla nich preszklona witryne chlodnicza Norcoola z osiedlowego sklepu. Po wymianie termostatu na troche lepszy niz ten co byl pierwotnie [maxymalny zakres mial do +10 stopni] moge zapewnic calkiem ciekawe warunki. Obecnie przestawiam termostat recznie. Na noc na okolo 10 stopni zeby bylo dla bardziej wymagajacych gorali na dolnej polce a na gornej mam wtedy kilka stopni wiecej co odpowiada tym mniej wymagajacym. W dzien Temperatura waha sie pomiedzy 21-25 stopni. Chlodziarka chodzi 24/7 poniewaz 4 swietlowki 24W grzeja mi wnetrze do zabojczych 37 stopni dlatego musi byc caly czas schladzana. W najblizszym czasie planuje zakup termostatu ktory bedzie mogl sterowac lodowka samodzielnie [beda ustawione godzinowo 2 rozne temp]. Dodatkowo wkrotce do lodoweczki dotrze wiecej ciekawych gatunkow Ponizej zamieszczam fotki calego eksperymentu z takim rodzajem chlodzenia Zapraszam do pisania opinii i pzodrawiam Edytowane 11 Lipca 2011 przez evulFarmer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sadam8806 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 mistrz! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Bardzo ciekawy pomysł, "zobaczymy jak wyjdzie w praniu" Jakie obecnie gatunki zamieszkują witrynę?Życzę powodzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 Obecnie N. ephipiata N. alba i N. jamban na gornej polce, na dolnej samotnie N. lowii =) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Super sprawa!!! Ile prądu żre taka wielka lodówa? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 ojej trudne pytanie... Moc 460W wiecej niestety nie jestem w stanie powiedziec Kiepski z matmy i fizy zawsze bylem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 No to eksploatacja tania nie jest . Chociaż jak nie hula na maksa to może człowieka nie zrujnuje... Też zacząłem myśleć o takiej tylko trochę mniejszej, bo to wygodna rzecz... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 Ostatnio widzialem chlodziareczke jakies 75cm wys moze troche nizsza przesuwne drzwiczki jak w terra dl okolo metra pewnie gl jakies 50cm. Bardzo mnie zaciekawila jesli jest ktos zainteresowany takim rozwiazaniem to przy najblizszej okazji cykne fotke itp [chlodziareczka w pizzeri wypatrzona ] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 W miejsce loga hoop coli musisz koniecznie wstawić cos z owadożerami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 Tak juz kolega mi obiecal wydrukowac cos z owadozerami [zajmuje sie oklejaniem roznych rzeczy w celach reklamowych] moze marrom mi w jakiejs dobrej rozdzielczosci forumowe logo podrzuci Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Mogę plik banera w dużej rozdzielczości podesłać. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 jakie konkretnie świetlówki tam świecą? I jak zapewniasz wysoką wilgotność? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 Swietlowki: 2x sylvania aquastar 10000k 2x juwel colour 6800k Wszystko po 24W T5 dlugosc T8. Wilgotnosc zapewniaja 2 tacki z keramzytem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Sam myślałem przez jakiś czas o takiej lodówie. Fajnie wygląda, dość wygodne. Ogromny minus, że musi chodzić cały czas. Aż 460W? Oglądałem dużo słabsze w tym rozmiarze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) No z tego co patrzylem po modelu w internecie to ta akurat taka moc ma niestety. Ale jest chyba z tych nowszych wiec mysle ze energooszczedna jest, dopadne miernik poboru pradu to podlacze i zoabczymy czy duzo ciagnie Edytowane 12 Lipca 2011 przez evulFarmer Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi