Kubaa Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Mi wyszło, że miesięczne zużycie energii to 342.24 kWh, co daje za miesiąc 143,74zł. Mogłem się mylić Liczyłem, że 1 kWh=0,42zł. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 no dobrze ale sprezarka nie chodzi 24h na dobe zalacza sie przeciez co jakis czas na chwile tylko zeby schlodzic a tak to jedynie wentylator chodzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tough Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Dobreee... Tutaj możecie zobaczyć jak Tobias Kulig przerobił sobie znacznie mniejszą chłodziarkę: LINK Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 No fajnie fajnie tylko moja w ogole nie jest przerabiana wsadzone swietlowki tylko. no przepraszam termostat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbia Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Pozwolę sobie porwać temat, żeby nie zakładać nowego Myślę o podobnym rozwiązaniu do zimowania. Nie mam niestety warunków do przezimowania muchołówek i kapturnicy, więc wydaje mi się to jedynym sposobem na zapewnienie roślinom odpowiedniej temperatury zimą. Chciałbym gdzieś zdobyć niewielką chłodziarkę z przeszklonymi drzwiami (coś jak np. sklepowe chłodziarki Red Bull). Domyślam się, że taka chłodziarka utrzymuje temperaturę 0-10 stopni, co wydaje się być idealną temperaturą dla zimujących roślin. Problem polega na tym, że nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć. Przeszukałem zasoby Internetu i na różnego rodzaju aukcjach, czy w sklepach znalazłem chłodziarki, ale są albo wielkie, albo małe, ale bez przeszklonych drzwi. Czy ktoś ma może pojęcie, gdzie można sobie kupić chłodziarkę małą i przeszkloną? Może być używana, grunt żeby działała. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 To nie jest dobry sposób na zimowanie.. Za drogi.. Zależy ile masz tych roślin.. Wsadź je najwyżej do domowej lodówki.. Gdzie kupić? Allegro ---> witryna chłodnicza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 lodoweczki redbulla kosztuja okolo 600zl wiec nie wiem czy to dobry pomysl. Poza tym ciezko je znalezc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 +1 - wiecie czy są jakieś lodóweczki, lub urządzenia do schłodzenia małego terra, lub takie coś jak opisał Serbia? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Można wiedzieć ile dałeś za tą twoją witrynkę? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 Nic nie dalem bo dostalem ja od sasiada ze sklepu, a co do witryn to masz allegro i wystarczy wpisac 'witryna chlodnicza' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbia Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 ArturP napisał: To nie jest dobry sposób na zimowanie.. Za drogi.. Zależy ile masz tych roślin.. Wsadź je najwyżej do domowej lodówki.. Gdzie kupić? Allegro ---> witryna chłodnicza Ja należę do tych osób, które uważają, że domowa lodówka to nie miejsce dla roślin mięsożernych Głównie ze względu na ryzyko zanieczyszczenia jedzenia. Co do witryn chłodniczych na Allegro - oczywiście szukałem, ale tam sprzedają tylko wielkie chłodziarki. Słyszałem, że z małymi, firmowymi, jest problem i to chyba potwierdza moje przeszukiwanie neta. Może uda mi się dogadać z jakimś lokalnym sklepikarzem, może odsprzeda mi za jakieś 200-300 PLN, jeśli przestanie mu to być potrzebne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothia Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 poszukaj na elektrozłomie ,tylko nie wiem jak tam sprawdzić jej działanie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 Serbia napisał: Ja należę do tych osób, które uważają, że domowa lodówka to nie miejsce dla roślin mięsożernych Głównie ze względu na ryzyko zanieczyszczenia jedzenia. Co do witryn chłodniczych na Allegro - oczywiście szukałem, ale tam sprzedają tylko wielkie chłodziarki. Słyszałem, że z małymi, firmowymi, jest problem i to chyba potwierdza moje przeszukiwanie neta. Może uda mi się dogadać z jakimś lokalnym sklepikarzem, może odsprzeda mi za jakieś 200-300 PLN, jeśli przestanie mu to być potrzebne. Nie odsprzedadza Ci bo to sa lodowki od firm. Sklepy ich nie kupuja. Maja je 'na stanie' czyli jakby wypozyczone ze sklepu/firmy ktorej logo jest na chlodziarce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukas87 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 dobry pomysł nie wiem jak tam wygląda sprawa skraplacza czy on jest z tyłu czy zabudowany? ja bym calosc doklanie ocieplil storpianem albo innym materialem wełna itd aby ograniczyc straty cieplne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Dobry pomysl ale rozwiazanie z swiatlem dalbym inne, czyli swietlowki po bokach 120cm ... bo szczerze , mowiac te co masz 2*24w na polke to malo. Co do mniejszych schladzarek to nie liczcie ze ze sklepu dostaniecie ludzie w sklepach maja je tylko wstawione ale nie sa one ich wlasnoscia, jedyna szansa to szukanie na aukcjach ale ceny sa zabojcze 300zł i wiecej. Co do kosztow miesiacznych to niestety ale trzeba sie liczyc ze takie cos kosztuje chco obliczenia za wyzone bo agregat nie pracuje 24h. Jesli chodzi o takie witryny to mimo wszystko polecam kupowanie lodowek i przerabianie wystarczy wyciac w przednich drzwiach odwor wstawic szklo czy poliweglan i gotowe Ale i tak jestem zdania ze najlepsze to bezposrednie chlodzenie osobne przerabiane z lodowki lub podlaczenie klimatyzatora z przerobionym czujnikiem temp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi