weeb Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Proszę o pomoc przy identyfikacji rosiczki. Dostałem ją od Lucyfa jakiś czas temu. Wygląda mi na D. spatulata, ale rosiczki, które kupiłem wcześniej właśnie jako spatulaty, mają znacznie mniej widoczne przejście między łodygą a liściem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Według mnie to może być d. tokaenesis ale nie jestem pewien pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weeb Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 Dzięki. Rzeczywiście może to być Drosera tokaiensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 moje mlode oznaczone jako dielsiany tak wygladaja ale nie powiem na pewno bo co do moich tez nie mam pewnosci ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weeb Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 Skłaniałbym się jednak ku tokaiensis. Patrząc po większości zdjęć (bo wg niektórych rzeczywiście są niemal identyczne) D. dielsiana ma za grube łodygi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Też myślę, że to D. tokaiensis. A nie prościej spytać Lucyfa co to za gatunek? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weeb Napisano 14 Lipca 2011 Autor Share Napisano 14 Lipca 2011 Niestety. Wysyłana była jako niewiadomego gatunku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi