zycyk Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) Witam. Niedawno zamówiłem sadzonkę muchołówki. Powinna mi ona przyjść za kilka dni. Moje pytanie to czy posadzić ją od razu w doniczce z torfem wymieszanym z piaskiem, czy najpierw w doniczce z ziemią, żeby się przyjęła? Pozdrawiam ; ) Edytowane 12 Lipca 2011 przez zycyk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Witam. Niedawno zamówiłem sadzonkę muchołówki. Powinna mi ona przyjść za kilka dni. Moje pytanie to czy posadzić ją od razu w doniczce z torfem wymieszanym z piaskiem, czy najpierw w doniczce z ziemią, żeby się przyjęła? Pozdrawiam ; ) " czy najpierw w doniczce z ziemią," Ja swoje muchołówki trzymałem w samym torfie i miały się dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BlackPearl Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) z ziemią nie tam jest za dużo azotu i spali ci korzenie sadzonki = Death tym sposobem uśmiercisz ją , przesadz odrazu w torf z pisakiem a jaki masz ten torf pokaż zdj. albo opisz bo rożne są i niektore się nie nadają Edytowane 12 Lipca 2011 przez BlackPearl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zycyk Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 Jutro go kupię i wstawię zdjęcie : ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BlackPearl Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 a gdzie ?? kupujesz ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zycyk Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 a gdzie ?? kupujesz ?? Sklep ogrodniczy, kupuję Torf o niskim pH Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Torf ma być kwaśny. Np 4 ph Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zycyk Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 Torf ma być kwaśny. Np 4 ph Właśnie taki zamierzałem kupić. Już jeden taki kupiłem do nasion muchołówki, które zamówiłem na allegro, ale nasiona były do całkowicie innej roślinki... więc teraz postanowiłem jeszcze raz spróbować z muchołówką. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Jeśli muchołówka jest w doniczce to nie musisz przesadzać jej na gwałt. Jak będzie w tej doniczce jeszcze tydzień to nic się nie stanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BlackPearl Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) jbc TorF kwaśny ph 3,5 -4,5 i bez dodatków i minerałów oraz ma być on Wysoki a nie niski ale ten wysoki jest tylko w 80l i 50l i rzadziej w mniejszych www.carnisana.pl oni tam mają specjalne podłoże dla muchołowek i jak i kwaśny torf z tymi warunkami maja tam po 2l Edytowane 12 Lipca 2011 przez BlackPearl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Nie musi być wysoki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BlackPearl Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 (edytowane) ArturP. -.- Edytowane 12 Lipca 2011 przez BlackPearl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 w niskim szybko ci padnie tak słyszałem wiec mowie ze wysoki lepszy Gdzie słyszałeś? Człowieku ogarnij te swoje mega posty.. Seriously.. Co do torfu - po prostu szukaj odpowiednio kwaśnego i bez dodatków. Torf niski będzie miał wyższe PH. Wystarczy że zwrócisz uwagę na to jakie torf ma PH.. Co trafisz w worku to troche loteria.. Ja polecam firmy Athena - sypki, nie pleśnieje, nie mam wykwitów. Natomiast przejechałem się na humus-torf'ie (czy jakoś tak) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Sorry za offtop Zgadzam się z ArturemP, zastanów się jak palniesz jakieś głupstwo. Poczytaj trochę o owadożerach a potem wykaż się wiedzą. Np. poczytaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 ach Ci nowi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi