Pokora Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 (edytowane) Kupiłem kilka miesięcy temu rosiczkę i nie posiadała ona wtedy kropelek. W domu szybko zaczęły się wytwarzać przezroczyste kropelki i są one obfite lecz przez te wszystkie miesiące żaden owad się na nią nie skusił. Muszę ręcznie rzucać na liście jakieś drobne owady... Ten sam problem mam z tłustoszem jednak udało mu się złapać 2 muszki. Dlaczego tak się dzieje? Edytowane 13 Lipca 2011 przez Pokora Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 13 Lipca 2011 Share Napisano 13 Lipca 2011 W jakim miejscu stoją te rośliny? Roślin nie trzeba dokarmiać. Wystaw je na dwór to nałapią owadów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pokora Napisano 13 Lipca 2011 Autor Share Napisano 13 Lipca 2011 Stoją na zachodnim oknie. Kiedy zaczyna się południe to przestawiam je w cień, bo wtedy mocno praży. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Napisano 14 Lipca 2011 Share Napisano 14 Lipca 2011 Rosiczka nie jest mordercą który sprząta kilkadziesiąt much na raz. Dokarmianie też nie jest konieczne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Po otrzymaniu rosiczki też przez kilka tygodni nie łapała muszek, mimo iż trzymałem ją na balkonie. Problem załatwiła bazylia i oregano Postawiłem te zioła obok rosiczki i codziennie łapie po kilka muszek, a kilka dni temu swoją pierwsza dużą muchę Także jak bardzo zależy Ci na tym, aby łapała muszki, to polecam bazylię. Koszt niewielki, bo jakieś 4-8 zł. A i skorzystasz z dobrych, świeżych ziół Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kszysztofor Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 nie rozumiem.....ja swoją ledwie prosto od kuriera wystawiłem na balkon,a że była soczyscie wilgotna od razu przegryzła muszkę.Fakt że mam cholernie ukwiecony balkon i tych much mam pod dostatkiem...kiedyś pokaże wam zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi