saszajackson Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Witam , chciałam się pochwalić moimi nowymi nabytkami Co myślicie o dosadzeniu tam jeszcze trochę binat i muchołówek albo położeniu kamieni czy patyków , czy raczej będzie za gęsto ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Mi się podoba tak jak jest teraz Jakie rośliny tam są ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saszajackson Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Mi się podoba tak jak jest teraz Jakie rośliny tam są ? Pozdrawiam Sarracenia 'Catesbaei' Sarracenia 'Chelsoni' Sarracenia 'Els' Sarracenia 'Rehderi' Sarracenia 'Swaniana' Sarracenia 'Vogel' Sarracenia flava Sarracenia minor Sarracenia rubra ssp alabamensis Sarracenia niezidentyfikowana Drosera rotundifolia Drosera binata DM i chyba tyle Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 15 Lipca 2011 Share Napisano 15 Lipca 2011 Sporo Jakie donica ma wymiary ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saszajackson Napisano 15 Lipca 2011 Autor Share Napisano 15 Lipca 2011 Sporo Jakie donica ma wymiary ? Pozdrawiam Średnica 50 cm a głębokość około 27 cm Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Ładne, ładne . Tylko jak to przezimujesz? Też miałem taki pomysł, ale jestem na działce do końca wakacji . Możesz pomyśeć nad czymś co obrosnie tą ziemię np. rosiczki. Wstaw zdjęcie koniecznie za 3 tygodnie, lub jak ci to wszystko podrośnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saszajackson Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Myślałam nad wsadzeniem ich na zimę do szklarni w której teraz rosną pomidory . Ochraniało by to je przed mocnymi mrozami , śniegiem no i miały by trochę słonka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 najlepsza ochrona przed mrozem jest wlasnie snieg.. bo izoluje i nie przepuszcza bardzo silnego mrozu. a szklarnia jesli nie jest izolowana w jakis sposob to szklo samo w sobie jest beznadziejnym izolatorem ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saszajackson Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 No to mam problem. Dobrze że jeszcze sporo czasu do zimy ;p Coś wykombinuje Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 (edytowane) Bardzo ładne Edytowane 16 Lipca 2011 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 (edytowane) Jedno pytanie: Czy nie za dużo trochę tych roślin? Będą ci wyłaziły bokami Edytowane 16 Lipca 2011 przez adamik55 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saszajackson Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 Niech wychodzą , bardzo by mnie to cieszyło Jeszcze trochę poczekam zanim będzie naprawdę gęsto , powinny dać rade do zimy a w przyszłym roku może postaram się o torfowisko Co do zimowania to gdybym zostawiła tą donice tam gdzie jest to mróz by jej czasem nie rozsadził ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 Jak porobiłeś dziury od spodu aby woda wyciekała to nie powinien mróz nic jej zrobić. Oraz zależy z czego doniczka jest zrobiona Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saszajackson Napisano 16 Lipca 2011 Autor Share Napisano 16 Lipca 2011 porobiłaś * Donica jest wypełniona do połowy ziemią na to jest nałożona folia , na folie doniczki i dopiero torf ,coś jak mini torfowisko = brak dziurek w foli.I co teraz ? Może na zimę postawić ja na styropianie i zrobić ścianki dookoła niej ze styropianu, to by coś dało ? Nie dopuszczam do siebie myśli że miałabym wszystkie roślinki wyciągać na zimę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 16 Lipca 2011 Share Napisano 16 Lipca 2011 (edytowane) Jak robiłaś to mogłaś porobić te dziurki... Woda jak wiadomo po zamrożeniu powiększa się więc może doniczkę rozsadzić jak będzie sobie ''stała''. Szczególnie te doniczki. Jak w nich będzie woda w czasie zimy to na 101% je rozsadzi Nie wiem czy styropian coś da ale można spróbować... jak będzie widać że doniczka pękła czy coś to trzeba ją będzie na zimę trzymać w szklarni Edytowane 16 Lipca 2011 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi