Skocz do zawartości

Donica pełna owadożerów :)

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się podoba tak jak jest teraz :)

Jakie rośliny tam są ? :)

Pozdrawiam

Sarracenia 'Catesbaei'

Sarracenia 'Chelsoni'

Sarracenia 'Els'

Sarracenia 'Rehderi'

Sarracenia 'Swaniana'

Sarracenia 'Vogel'

Sarracenia flava

Sarracenia minor

Sarracenia rubra ssp alabamensis

Sarracenia niezidentyfikowana

Drosera rotundifolia

Drosera binata

DM i chyba tyle :)

Odnośnik do odpowiedzi

Ładne, ładne ;). Tylko jak to przezimujesz? Też miałem taki pomysł, ale jestem na działce do końca wakacji :P. Możesz pomyśeć nad czymś co obrosnie tą ziemię ;) np. rosiczki. Wstaw zdjęcie koniecznie za 3 tygodnie, lub jak ci to wszystko podrośnie.

Odnośnik do odpowiedzi

Niech wychodzą , bardzo by mnie to cieszyło :) Jeszcze trochę poczekam zanim będzie naprawdę gęsto , powinny dać rade do zimy a w przyszłym roku może postaram się o torfowisko :D Co do zimowania to gdybym zostawiła tą donice tam gdzie jest to mróz by jej czasem nie rozsadził ?

Odnośnik do odpowiedzi

porobiłaś * ;) Donica jest wypełniona do połowy ziemią na to jest nałożona folia , na folie doniczki i dopiero torf ,coś jak mini torfowisko = brak dziurek w foli.I co teraz ? Może na zimę postawić ja na styropianie i zrobić ścianki dookoła niej ze styropianu, to by coś dało ? Nie dopuszczam do siebie myśli że miałabym wszystkie roślinki wyciągać na zimę :)

Odnośnik do odpowiedzi

Jak robiłaś to mogłaś porobić te dziurki... Woda jak wiadomo po zamrożeniu powiększa się więc może doniczkę rozsadzić jak będzie sobie ''stała''. Szczególnie te doniczki. Jak w nich będzie woda w czasie zimy to na 101% je rozsadzi ;) Nie wiem czy styropian coś da ale można spróbować... jak będzie widać że doniczka pękła czy coś to trzeba ją będzie na zimę trzymać w szklarni :)

Edytowane przez Gekon
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.