waldo Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 witam. Mama do was takie pytanie.: otóż posiadam cefalotusa , który jest młodą roślinka i ciągle wytwarza nowe liście asymilacyjne, lecz żadnego owadożernego .dlaczego tak się dzieje.? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Al_Inka Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Co prawda nie mam tej rośliny. Przeważnie u wielu roślin owadożernych główną przyczyną jest brak słońca. Poczytaj ten opis , powinien Ci pomóc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 no brak słońca a że cefalek lubi upały to daj go na słońce mój stoi na słońcu cały czas i puszcza pułapki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 roslina stoi na południowym parapecie wiec chyba ma wystarczająco światła? ,ale spróbuje wynieść ja na dwór. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 No to mamy odpowiedź Jeśli twój cephal stoi na parapecie to raczej nie ma nocnych spadków temperatury i to raczej przez to. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Na parapecie są spore spadki, mój rośnie na parapecie i ma się b. dobrze. pzdr Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Moje rosną z niewielkimi spadkami w terrarium i mają się lepiej niż świetnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldo Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 mi się wydaje ze spadek temperatury nocą roślina ma ,gdyż zawsze mam otwarte okno zarówno w dzień jak i w nocy.oże inne propozycje,być może powód jest taki ze to młoda roślinka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi