doesnt Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Witam, chciałbym się dowiedzieć czy posypanie górnej części torfu piaskiem kwarcowym o granulacji 1-2mm zapobiega powstawaniu pleśni i ohydnego glonu ? Ktoś sprawdzał taką metodę ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snd0cff Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 tak, tam gdzie glon powstawał posypałem piachem i problem z głowy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doesnt Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 tak, tam gdzie glon powstawał posypałem piachem i problem z głowy Dokładnie jakim piachem posypałeś o jakiej granulacji i jaką grubość warstwy ? Chciałbym takie coś zastosować w muchołówkach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon000r Napisano 20 Lipca 2011 Share Napisano 20 Lipca 2011 Miałem w przyszłości założyć podobny temat... A co w przypadku zimowania zarówno w miejscu dobrze przewiewnym jak i słabo? Pleśń może się wytworzyć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi