Stig25 Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Hej moja rosiczka pierwszy raz wypuściła pęd kwiatowy i nie wiem czy go zostawić czy uciąć??? Na fotce widać, że on jest już duży i nie długo zakwitnie. Zobaczyłem go wczoraj wieczorem po powrocie z wakacji . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Możesz spokojnie zostawić. Rosiczek, tym bardziej capensisa, pęd nie osłabia tak bardzo jak np. muchołówek. Tym bardziej, że rosiczka jest samopylna, więc będziesz miał nasionka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Zostaw to nie muchołówka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 A co zrobić z pędem po przekwitnięciu ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Zbierz nasiona i utnij. Nie wiem, czy capensisa da się rozmnażać z pędu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 A jeszcze jedno mam pytanie na mojej innej rosiczce pojawiło sie to co to jest ??? Żeby zobaczyć trzeba powiększyć foto. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Chodzi Ci o ten mech? w takim razie to mech A jeśli o to pod samą rośliną to młode rosiczki. pzdr Edytowane 21 Lipca 2011 przez Radek:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 Chodzi Ci o ten mech? w takim razie to mech A jeśli o to pod samą rośliną to młode rosiczki. pzdr Chodziło mi o ten mech ale nie spodziewałem się że moja rosiczka wypuści nowe roślinki ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usiu Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Przypne sie do tego tematu bo nie bede zasmiecal forum a wiec tak , kiedy bede mogl zbierac nasionka z mojej rosiczki ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Jak kwiatek uschnie (zrobi się brązowy) to wtedy. te na dole, które zakwitały pierwsze, niedługo będą gotowe do zbioru ; ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snd0cff Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Dla porownania te-jescze nie sa gotowe-2 dni pozniej je zbierałem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamoon Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Dla porownania te-jescze nie sa gotowe-2 dni pozniej je zbierałem te na dole jak już się rozwiązują to są gotowe Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snd0cff Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 ten "woreczek" jeszcze był zamknięty jak przechylałem, co prawda można go otworzyc, ale dzien czy 2 pozniej on to zrobi naturalnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 27 Lipca 2011 Autor Share Napisano 27 Lipca 2011 Pęd już zaczął kwitnąć ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kszysztofor Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Od paru minut jestem posiadaczem rosiczki ,i od razu z pędem...dobrze że nie ciachłem jak to u muchołówki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi