Skocz do zawartości

Jak podgrzać wodę w basenie ?

Stig25

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam basen około 6mx3mx1,34m(głębokość) i woda grzeje się sama. Szkoda kasy na prąd do takiego basenu :) osobiście mogę polecić pokrywę solarną (taka jakby folia bąbelkowa). Zakładasz i nagrzewa wodę, ale wiadomo że jakieś super różnicy nie będzie :)

Odnośnik do odpowiedzi

By jeszcze ono było :P

Zgadzam się z tym. Czytałem na necie że można pod pompę podłączyć jakieś długie czarne rurki i one będą się nagrzewały (jak będzie słońce) i woda podgrzeje się o kilka stopni. Słyszałem o pokrywie solarnej na necie ale nie wiem czy przyniesie jakieś rezultaty. Jakby podgrzała wodę nawet o 5 stopni to by było dobrze.

Odnośnik do odpowiedzi

Jakaś mocna grzałka do basenu? Albo takie coś http://allegro.pl/pompa-ciepla-basenowa-wb...1728291910.html

Do takiego basenu kupowanie pompy ciepła było by śmiechem .Pompa ciepła lub jakaś grzałka bierze tyle prądu, że pod licznik można by było zamontować jakiś wiatraczek .

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz taki basen oblozyc workami na smieci ;P (te czarne) polozyc na powierzchni wody i jak slonce jest to grzeje, niekturzy klada na dnie i podobno tez daje ;) tylko trzeba jeszcze slonca

Sorka za brak polskich znakow...

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz taki basen oblozyc workami na smieci ;P (te czarne) polozyc na powierzchni wody i jak slonce jest to grzeje, niekturzy klada na dnie i podobno tez daje ;) tylko trzeba jeszcze slonca

Sorka za brak polskich znakow...

Ok a duże rezultaty mogą one dać ? Według mnie to on za bardzo wody nie podgrzeją ;]

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.