Stig25 Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Hej mam basen 366x91 cm i nie wiem jak w nim podgrzać wodę ?? Temperatura wody wynosi czasami ok 23 stopni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 (edytowane) Jakaś mocna grzałka do basenu? Albo takie coś http://allegro.pl/pompa-ciepla-basenowa-wb...1728291910.html Edytowane 27 Lipca 2011 przez Gekon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drosera_dionaea Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 Ja mam basen około 6mx3mx1,34m(głębokość) i woda grzeje się sama. Szkoda kasy na prąd do takiego basenu osobiście mogę polecić pokrywę solarną (taka jakby folia bąbelkowa). Zakładasz i nagrzewa wodę, ale wiadomo że jakieś super różnicy nie będzie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 27 Lipca 2011 Share Napisano 27 Lipca 2011 slonce Ci nagrzeje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 slonce Ci nagrzeje. By jeszcze ono było Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 By jeszcze ono było Zgadzam się z tym. Czytałem na necie że można pod pompę podłączyć jakieś długie czarne rurki i one będą się nagrzewały (jak będzie słońce) i woda podgrzeje się o kilka stopni. Słyszałem o pokrywie solarnej na necie ale nie wiem czy przyniesie jakieś rezultaty. Jakby podgrzała wodę nawet o 5 stopni to by było dobrze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Jakaś mocna grzałka do basenu? Albo takie coś http://allegro.pl/pompa-ciepla-basenowa-wb...1728291910.html Do takiego basenu kupowanie pompy ciepła było by śmiechem .Pompa ciepła lub jakaś grzałka bierze tyle prądu, że pod licznik można by było zamontować jakiś wiatraczek . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 A wy jaką macie temerature w basenie ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Mozesz taki basen oblozyc workami na smieci ;P (te czarne) polozyc na powierzchni wody i jak slonce jest to grzeje, niekturzy klada na dnie i podobno tez daje tylko trzeba jeszcze slonca Sorka za brak polskich znakow... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReD-GreeN Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 bardzo dawno mnie tu nie było,także witam u mnie to sie robi tak: pod piec od CO zostaje podłączony drugi obieg wody i przekierowana ciepła woda z pieca leci do basenu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Mozesz taki basen oblozyc workami na smieci ;P (te czarne) polozyc na powierzchni wody i jak slonce jest to grzeje, niekturzy klada na dnie i podobno tez daje tylko trzeba jeszcze slonca Sorka za brak polskich znakow... Ok a duże rezultaty mogą one dać ? Według mnie to on za bardzo wody nie podgrzeją ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamik55 Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Wmiare grzeja. Ale chyba lepiej gdy te wory sa na dole, bo na jak sa na gorze to jak ich dotkne to sa cieple, bo woda stoi w miejscu ;P Ale mozna i na dole i na gorze xD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Aha a jak by kawałek czarnej blachy włożyć do basenu też by pewnie ogrzało wode . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi