Skocz do zawartości

higrometr

piotr1990

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Chciałbym się zapytać jaką markę higrometrów polecacie? Zamierzam w najbliższym czasie założyć terrarium i mam problem. Przeglądałem forum zauważyłem że higrometry firmy FTA są chwalone ale czy to jedyna dobra marka? Chciałbym kupić jakiś z sondom najlepiej. Jest tego na rynku bardzo dużo ale nie chce kupić jakiegoś bubla który się zepsuje po kilku dniach lub będzie wskazywał nieprawidłowe odczyty. Liczę na wasze doświadczenie w tym zakresie :)

Odnośnik do odpowiedzi

jedno jest pewne nie polecam exoterra to zwykły szajs

a swoją drogą to po co ci higrometr, pozasłaniaj częściowo kratki wentylacyjne i będziesz miał wilgotność > 80% - szkoda kasy

Odnośnik do odpowiedzi

dokłądnie jak pisze pepton w higrometr nie ma sie co bawic :) chyba ze bardzo bys chcial wiedziec ile masz na oknie bo w akwach i palaudariach zawsze bedziesz mial dosc wysoka a czy to 70% czy 90% nie robi roślinom różnicy

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chcesz dobry hirometr to sie wykosztuj i kup cyfrowy egzoterry. Jak chcesz analogowy to idz do obi tam sa takie higrotermometry.. Sa ok tylko wybieraj taki ktorego wilgotnosc sie najbardziej pokrywa z innymi :) bo bedzie duzo i wiele bedzie mialo rozne pomiary

Odnośnik do odpowiedzi

hehe wyżej pepton napisał że to szajs ;P zresztą wcześniej już znajdowałem o tej firmie na tym forum ;P To wkońcu to przyzwoita firma?

Przyzwoitą ma reklamę^^

Kiepska, chociaż mój higrometr z exoterry jeszcze się trzyma, tylko że kupiłam go za 22zł, a równie dobrze działający z Praktikera mam w komplecie z termometrem za 18zł...

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tak... jak masz 3 higrometry z exo terra to każdy poda ci inny pomiar, a część to nawet pod wodą 99% nie pokarze, ale najlepsze jest to że pokazują na minusie tzn wskazówka cofa się poniżej 0 - to doświadczenia z analogowymi

edit

jak chcesz to poczytaj

http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...c=10820&hl=

ciężko pogrzebać???

Edytowane przez pepton
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.