piotr1990 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Witam Chciałbym się zapytać jaką markę higrometrów polecacie? Zamierzam w najbliższym czasie założyć terrarium i mam problem. Przeglądałem forum zauważyłem że higrometry firmy FTA są chwalone ale czy to jedyna dobra marka? Chciałbym kupić jakiś z sondom najlepiej. Jest tego na rynku bardzo dużo ale nie chce kupić jakiegoś bubla który się zepsuje po kilku dniach lub będzie wskazywał nieprawidłowe odczyty. Liczę na wasze doświadczenie w tym zakresie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 jedno jest pewne nie polecam exoterra to zwykły szajs a swoją drogą to po co ci higrometr, pozasłaniaj częściowo kratki wentylacyjne i będziesz miał wilgotność > 80% - szkoda kasy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 dokłądnie jak pisze pepton w higrometr nie ma sie co bawic chyba ze bardzo bys chcial wiedziec ile masz na oknie bo w akwach i palaudariach zawsze bedziesz mial dosc wysoka a czy to 70% czy 90% nie robi roślinom różnicy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Al_Inka Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) Ja mam tani, analogowy. Potrzebny mi był właśnie na okno http://www.sklep.factor.com.pl/b-higrometr...-44-1007-b.html Chwalę go sobie, bo służy mi już prawie 3 lata. Edytowane 31 Lipca 2011 przez Al_Inka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 No rozumiem ale jednak mimo wszystko chciałbym mieć bo nie tylko do terra mi sie przyda Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Jesli chcesz dobry hirometr to sie wykosztuj i kup cyfrowy egzoterry. Jak chcesz analogowy to idz do obi tam sa takie higrotermometry.. Sa ok tylko wybieraj taki ktorego wilgotnosc sie najbardziej pokrywa z innymi bo bedzie duzo i wiele bedzie mialo rozne pomiary Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 egzoterry to firma? jakoś znaleść na allegro tego nie umiem XD Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Tak, Exo-Terra, to firma produkująca akcesoria do terrariów. Zobacz na ten link: Higrometry Exo-Terra na Allegro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) egzoterry to firma? jakoś znaleść na allegro tego nie umiem XD Firma to Exo Terra edit: Sebek mnie wyprzedził ; ) Edytowane 31 Lipca 2011 przez gryzon Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 hehe wyżej pepton napisał że to szajs ;P zresztą wcześniej już znajdowałem o tej firmie na tym forum ;P To wkońcu to przyzwoita firma? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 hehe wyżej pepton napisał że to szajs ;P zresztą wcześniej już znajdowałem o tej firmie na tym forum ;P To wkońcu to przyzwoita firma? Przyzwoitą ma reklamę^^ Kiepska, chociaż mój higrometr z exoterry jeszcze się trzyma, tylko że kupiłam go za 22zł, a równie dobrze działający z Praktikera mam w komplecie z termometrem za 18zł... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Exoterra wali duże ceni i się dobrze reklamuje. A sprzęt tak na 2+ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepton Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) powiem tak... jak masz 3 higrometry z exo terra to każdy poda ci inny pomiar, a część to nawet pod wodą 99% nie pokarze, ale najlepsze jest to że pokazują na minusie tzn wskazówka cofa się poniżej 0 - to doświadczenia z analogowymi edit jak chcesz to poczytaj http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...c=10820&hl= ciężko pogrzebać??? Edytowane 31 Lipca 2011 przez pepton Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 co o tym sądzicie? http://allegro.pl/termometr-higrometr-wilg...1745269778.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tietoisuus Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Ja mam coś takiego: TOYO LIVING i świetnie sobie radzi, ale jest dopiero kilka miesięcy u mnie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi