Kubaa Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 @VitaPlantae nie widziałeś chyba zautomatyzowanej dżungli sativa lub flyguy'a Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 30 Listopada 2012 Share Napisano 30 Listopada 2012 Eee... czy ja dobrze widzę, że masz szklarnię w POKOJU? ALE GITES! Oficjalnie opadła mi żuchwa. ...tą chłodziarką to mnie zdmuchnąłeś. Hmmm... ona nawet nie jest aż taka droga jak mi się wydawało. Piękne rośliny, doskonale dopasowane warunki, po prostu kłaniam się. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość VitaPlantae Napisano 1 Grudnia 2012 Share Napisano 1 Grudnia 2012 @VitaPlantae nie widziałeś chyba zautomatyzowanej dżungli sativa lub flyguy'a Dobrze zagospodarowana roślinami przestrzeń w każdym paludarium, do tego nie zwykła kompozycja gatunków. Ciekawe, rzadkie i bajecznie podrośnięte okazy. Powstał urokliwy ekosystemik. Jak na mój gust evulFarmer trafił absolutnie w dziesiątkę, genialnie stworzył swoją hodowlę. Chodź każdy z tego forum urzeka swoimi roślinkami i jest czego pozazdrościć, np. Kosa1984 ma rośliny ''nie z tej ziemi''. Co ciekawe z ''owadożerów'' zawsze mniej interesowały mnie właśnie cefalotusy, rosiczki i dzbaneczniki które przeważają w hodowli evulFarmer'a , a głównie zajmowałem się muchołówkami i kapturnicami. Więc dodatkowy szacun za przykucie uwagi ;- > Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 2 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2012 Wielkie dzieki za slowa uznania! Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak milo sie czyta takie slowa szczegolnie ze wcale nie uwazam iz moja kolekcja dorownuje w jakims stopniu kolekcjom sativa czy flyguya. Tak cefalotus.. To szklarnia Szczegolowe zdjecia postaram sie wrzucic w ciagu miesiaca jak troche wszystko odzyje. Rosliny mialo mnostwo przenoszen spadkow wilgotnosci itp. spowodowanych modernizacjami szklarni Pozdrawiam was i postaram sie cos wrzucic jak najszybciej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 2 Grudnia 2012 Share Napisano 2 Grudnia 2012 Wielkie dzieki za slowa uznania! Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak milo sie czyta takie slowa szczegolnie ze wcale nie uwazam iz moja kolekcja dorownuje w jakims stopniu kolekcjom sativa czy flyguya. Każdy ma kolekcję jaką jest w stanie posiadać. Z różnych powodów jedni mogą pozwolić sobie na wyłącznie na uprawę parapetową, inni na całą ścianę pełną tropikalnych roślin. Ważne jest tak na prawdę jak wykorzystamy swoją możliwość. Bo zarówno w terrarium na ścianie, jak i na parapecie można stworzyć piękne rzeczy. Chyba tak na prawdę ważne jest, aby rośliny dobrze się czuły w stworzonych warunkach. Bo obok efektowności jest jeszcze efektywność. Oczywiście najlepsze jest połączenie obu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 3 Grudnia 2012 Share Napisano 3 Grudnia 2012 Robi wrażenie to wszystko, oj, robi . Mnie najbardziej zaciekawiła ta ścianka z epiwebu z paludarium nr II z porobionymi półkami-kieszeniami. Nawet troszkę poszperałem w sieci, ale cena troszkę przeraża, szczerze mówiąc. Zaciekawiło mnie również to, ze miał on być na początju pokryty zarodnikami mchu. Nasuwa mi się pytanie: co to za zarodniki? W sensie, że jakiego gatunku/rodzaju i skąd je wziąłeś? No i co tam wyrosło, bo tam widać, ale słabo. No i, przede wszystkim, jak to wszystko wygląda dzisiaj, bo już na tych fotkach niektóre okazy wygladają fantastycznie. Wrzucaj fotki - nie daj się prosić... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 4 Grudnia 2012 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2012 Kiedy rosliny odzyja w nowych warunkach (szklarni) Na pewno wrzuce kolejne zdj. Scianka z epiwebu jest pokryta zarodnikami ktore kupilem wraz z epiwebem od producenta. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi