Masiol Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Witajcie! Również postanowiłem pokazać co nieco z mojej hodowli. Na początek torfowisko, które stworzyłem na wiosnę 2011 r. Wszelkie pytania na temat jego budowy itp. pod tym postem. Rośliny, które znajdują się na torfowisku: - D. rotundifolia - D. anglica - D. filiformis (wersja red i normalna) - D. filiformis x intermedia - D. intermedia - S. purpurea - S. chelsonii - S. leucophyla x Mitcheliana - S. x Mitcheliana - S. x stevensii - S. oreophila - S. x swaniana - S. x Farnhamii Mogłem o czymś zapomnieć A teraz foteczki: Oprócz tego chciałbym przedstawić Wam resztę kolekcji, głównie kapturnic. Pragnę nadmienić, że nie wszystkie wyglądają tak jak powinny- oczywiście przez "najpiękniejszy" od lat lipiec, nie są niestety wybarwione. Na początku sezonu kilka roślin przemroziłem, co najlepiej widać po purpurowej z kuwet. Wypuściła około 10-15 okropnie pokręconych, brzydkich liści. Dopiero ostatnie 3-4 pułapki są OK. Oto zdjęcia: S. flava var. altropurpurea x purpurea ssp. venosa oraz S. x Skywatcher D.m. Sawtooth i S. (flava var. maxima x purpurea ssp. venosa) x flava var. maxima To moje ulubione cudeńko- S. minor var. okefenokeensis oraz S. alata x catesbaei S. oreophila (Dekalb) x alata 'black tube' (Desoto) i S. leucophyla HYBRIDE- magiczna A oto totalnie zmasakrowany po lipcowych deszczach i chłodach capensis Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez masiol90 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Piękne torfowisko Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Bardzo ładne rośliny i torfowisko Jak je podlewasz ? Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Bardzo ładne "obudowanie" tego torfowiska, czysto i ładnie. Rośliny piękne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek:) Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Bardzo estetycznie, ładne rośliny, podoba mi się . pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr1990 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Może wykorzystaj jeszcze mech sphagnum do torfowiska;) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 2 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Spaghnum w pewnych miejscach jest, zaczyna się zazieleniać. Co do podlewania, destylka od góry, spryskiwanie codziennie wieczorem. Torfowisko będzie elementem ogrodu, który zostanie dokończony w przyszłym roku, w tym wyprztykałem się z kasy Zamierzam posadzić tam jeszcze ze 2 krzewy, no i oczywiście piękny, zieloniutki trawnik. Także jako całość zaprezentuję ogród z torfowiskiem w przyszłym roku. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evulFarmer Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Swietna robota nieziemsko wyglada chetnie bym u Siebie cos takiego zrobil ale martwie sie czy przezyja rosliny suwalska zime : / Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 No nieźle, wygląda super Czekamy na zdjęcia całośći Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi