Kubaa Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Dawno nic nie aktualizowałem, więc pora coś pokazać ze swojej kolekcji Mamy upały (w terra ok 27C-22C), ale rośliny znoszą to nie najgorzej z czego się bardzo cieszę. Górale bez chłodzenia, jedynym wyjątkiem jest n.villosa, którą daje na noc do lodówki Oto najcenniejsze maleństwo trzeba bardzo dbać No to jedziemy. Na początek n.flava, urosła już sporo przez te 2 lata N.hamata AW jest to roślina, która nie miała dobrych warunków u poprzedniego właściciela, więc raz na ruski rok zdarzy się jej wyprodukować ładnego dzbanka, reszta jest jakoś zdeformowana.. A to hamata junior z BE Po strasznie długiej aklimatyzacji, związanej z brakiem korzeni zaczyna startować N.aristolochioides co raz większy ;] N.jamban co raz bardziej charakterystyczne dzbanki dla tego gatunku N.tenuis cały czas w dobrej formie N.villosa maleństwo co raz większe N.lowii wypuścił całkiem duże liście, teraz czekam na duże dzbanki N.macrophylla AW w oczekiwaniu na ładne dzbanki ;] N.campanulata stary dobry znajomy N.lowiixcampanulata EP strasznie dużo odrostów wytwarza, obecnie już chyba ósmy Pozdrawiam serdecznie : ) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Przepiękne dzbanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Cudowne. Zaczynam chorować na terrarium górskie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 11 Sierpnia 2013 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Dzięki. Artur wbrew pozorom nie jest takie straszne, po aklimatyzacji to prawie tak samo jak nizinne przynajmniej w moim wypadku, a gatunki są 10x ciekawsze niż przy nizinnych Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 No tak, tylko że ja nie mam chłodnej piwnicy (mieszkam w wieżowcu), a w domu nie mam miejsca na zamrażarkę obok terrarium. Tzn. miejsce może by się i znalazło, ale jak ja mam to powiedzieć mojej małżonce, hehehe . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 11 Sierpnia 2013 Share Napisano 11 Sierpnia 2013 Lowiixcamp i Jamban najlepsze Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturr0 Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 Jak tam dzbanuszki, bom ciekawy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi