Stig25 Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 (edytowane) Hej dzisiaj zauważyłem, że mój dzbanecznik wypuścił nową roślinkę tylko nie wiem czy mam już ją rozsadzić czy nie ??? Edytowane 4 Sierpnia 2011 przez Stig25 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Ten odrost jest jeszcze zbyt mały, aby go odcinać. Widzę, że kępkę masz już dość sporą, więc jak tylko roślina nieco podrośnie, możesz ją podzielić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Dzięki ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 4 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2011 A jeszcze jedno mam pytanie jak najłatwiej rozmnożyć dzbanecznika ? Czytałem na necie na tej stronie http://bio.binertia.com/owadozer/dzbanecznik.html i zaciekawiło mnie to rozmnazanie z pączków w kątach liści Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 Prościej chyba przez odkłady powietrzne tylko czasem trzeba się naczekać na korzenie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Słuchajcie dzisiaj z ciekawości wyjąłem dzbanecznik i zobaczyłem, że on wypuścił ok 5 roślinek i przypadkowo dwie oderwałem i ona nie ma korzeni więc co mam zrobić by go nie zmarnować ? Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez Stig25 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Wsadź w ziemię i potraktuj ukorzeniaczem (jeśli masz). Jeśli nie masz ukorzeniacza to wsadź w ziemię. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) Z ciekawości? Dzbaneczniki chyba nie przepadają za taką ciekawością A jak duży ten odrost oderwałeś? Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez sebek1393 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Miał z 7 cm. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Chyba jedyne, co możesz zrobić, to spróbować ukorzenić i mieć nadzieję, że się uda. Powodzenia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 13 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2011 (edytowane) A długo ukorzenia się dzbanecznik ? A i jeszcze jaki jest najlepszy ale tani ukorzeniacz i jak go użyć ? Edytowane 13 Sierpnia 2011 przez Stig25 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Osobiście nigdy tego nie robiłem, ale niedługo pewnie też mnie to czeka, bo mam kilka odrostów na dzbaneczniku. Co do "Jak użyć?", to z tego co wiem po prostu zanurzyć dolną część rośliny na chwilę i posadzić w podłożu. Może te tematy coś Ci pomogą: http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php...hl=ukorzenianie http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php?showtopic=6629 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi