m2arian2 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Czy liście dobrze wyglądają czy są za bardzo oklapłe? Co jest nie tak? Czy liście dobrze wyglądają czy są za bardzo oklapłe? Co jest nie tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaszarnia Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Rośliny nie wyglądają źle, ale co do podłoża to masz tam glony, wykwity soli i/albo pleśń. I nie jestem do końca pewien, czy to jest torf, bo jakoś tak średnio wygląda. Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez Ptaszarnia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Masz pleśń na torfie. Gdzie kupiłeś ten torf? I czy to jest czysty torf? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Przy słabym świetle D. capensis lubi trochę wywijać liście. Torf faktycznie trochę zasyfiony, psiknij jakimś topsinem i częściej otwieraj okno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m2arian2 Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Jest to torf Hollas 3,5-4,5 ph. Każda owadożerna roślina ma u mnie taką pleśń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 To psiknij topsinem, albo przesadź. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Hollas coś się zepsuł ostatnio. U mnie też przy niektórych roślinach w tym torfie lekko pleśniało. Nawet Topsin nie dawał rady. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m2arian2 Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 A czy taka mała ilość pleśni szkodzi roślinom? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi