m2arian2 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Czy liście dobrze wyglądają czy są za bardzo oklapłe? Co jest nie tak? m2arian2 napisał: Czy liście dobrze wyglądają czy są za bardzo oklapłe? Co jest nie tak? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ptaszarnia Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Rośliny nie wyglądają źle, ale co do podłoża to masz tam glony, wykwity soli i/albo pleśń. I nie jestem do końca pewien, czy to jest torf, bo jakoś tak średnio wygląda. Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez Ptaszarnia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Masz pleśń na torfie. Gdzie kupiłeś ten torf? I czy to jest czysty torf? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latos333 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Przy słabym świetle D. capensis lubi trochę wywijać liście. Torf faktycznie trochę zasyfiony, psiknij jakimś topsinem i częściej otwieraj okno. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m2arian2 Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Jest to torf Hollas 3,5-4,5 ph. Każda owadożerna roślina ma u mnie taką pleśń. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiu881 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 To psiknij topsinem, albo przesadź. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Hollas coś się zepsuł ostatnio. U mnie też przy niektórych roślinach w tym torfie lekko pleśniało. Nawet Topsin nie dawał rady. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m2arian2 Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 A czy taka mała ilość pleśni szkodzi roślinom? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi