SnaKe Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Ostatnio u siebie na podwórku znalazłem dość sporą kępkę mchu. Urwałem troszkę i porównałem ze zdjęciami mchu torfowca w Google Grafika. Okazał się zaskakująco podobny. Jednak wolę się upewnić. A więc moje pytanie: czy to jest mech torfowiec? http://www.youtube.com/watch?v=78vnUc-iFY0 Jeśli tak to jak go hodować? ( proszę o bardzo szczegółowe informację) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 To nie jest podobne do torfowca. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
owadożer Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Moim zdaniem to też nie jest torfowiec. Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedzi A czy można użyć takiego mchu do hodowli roślin owadożernych? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Intermedia Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 A czy to jest w ogóle mech? ._. Innych niż torfowiec mchów raczej nie używa się do hodowli jakichkolwiek owadożerów, a torfowiec jest używany zazwyczaj i tak tylko w mieszankach i przy trudniejszych gatunkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 W google jest parę takich zdjęć. Ten mój jest nawet podobny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 To zdecydowanie nie jest torfowiec i do uprawy roślin się nie nadaje. Sphagnum jest wykorzystywany ze względu na to, że ma zdolność do magazynowania wody. Mech, który Ty posiadasz może jedynie posłużyć jako przyozdobienie podłoża. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaKe Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Dzięki za odpowiedzi Temat uważam za zamknięty Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stig25 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Mi to wygląda jak jakiś chwast . Edit: moja pomyłka sorki ;] Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez Stig25 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Twargor Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 To jednak jest mech, ;P ale nie Sphagnum Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi