Karol Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) Moje okazy Dionaea muscipula 01. dentate 02. dingley's giant 03. low giant 04. regular form x3 05. royal red Drosera 06. adelae 07. aliciae 08. capensis albino 09. capensis typical 10. capensis red 11. natalensis 12. nidiformis x2 13. paleacea ssp. roseana 14. peltata 15. prolifera 16. pulchella x nitidula x2 17. pulchella x patens 18. sp. lantau island 19. sp. South Africa 20. spatulata 21. spatulata 'Tamlin' 22. rotundiifolia 23. venusata Heliamphora 24. heterodoxa x minor x2 Nepenthes 25. bicalcarata Brunei, orange 26. campanulata 27. hookeriana x2 28. mirabilis var. echinostoma 29. rebecca soper 30. sibuyanensis x ventricosa 31. ventrata x2 32. ventricosa Pinguicula 33. esseriana 34. emarginata x tina 35. moranensis 36. tina 37. weser Sarracenia 38. catesbaei x2 39. chelsoni x2 40. farnhamii 41. juthatip soper 42. leucophylla 'Helmut's Delight' 43. leucophylla x mitchelliana 44. psittacina 45. purpurea venosa 46. scarlett belle 47. stevensi Cephalotus 48. follicularis Utricularia 49. bisquamata 50. blanchetii 51. blancheti x microcalyx 52. calycifida 53. praelonga 54. pubescens 55. sandersoni Edytowane 26 Stycznia 2012 przez Karol Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Bardzo ładne doniczki. Schludny parapecik. Jakie to okno? (południe?) Po co ten keramzyt przy kapturnicach i rosiczkach? Wywal go. Chyba trudniej podlewać jak tak stoi bo przecież stojąc na keramzycie ledwo doniczka zanurza się w wodzie. Na samym środku parapetu - małe doniczki stoją za dużą, czyli są w cieniu. Co tam rośnie? Może warto to odwrócić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Zapewne to NIE jest alata, tylko kolejna ventrata - alaty nie kupisz na allegro Ładny parapet, fajnie to wygląda, tylko - jak wyżej - usuń keramzyt spod kapturnic i rosiczek, bo je podlewa się przez podsiąkanie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Czy ja wiem, ja podlewam jakoś wszystkie rośliny z góry i nie zauważyłem nic nadzwyczajnego we wzroście roślin. Ładnie i czysto poukładane rośliny na parapecie : ] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 wiadomo keramzyt=lepsza wilgotność, ale macie racje miałem problemy z podlewaniem przez niego, za poradą poszedł out Z nowym aranżem chyba nawet to fajniej wygląda a odp. na pytanie, niestety to północny parapet, stąd te świetlówki... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Nie widać, żeby coś się zmieniło (pierwsze zdjęcie w pierwszym poście i to w ostatnim) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Bo w pierwszym też zmienił. Na samym dole pierwszego posta masz stary układ. Fajnie ułożone teraz. Pod muchołówką np nie ma odstawek - je też podlewasz od góry? Pierwszy plan - małe białe doniczki. PS - gdzie kupujesz doniczki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Nie widać, żeby coś się zmieniło (pierwsze zdjęcie w pierwszym poście i to w ostatnim) haaha dobre! no bo już zaktualizowane łap stare Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Bo w pierwszym też zmienił. Na samym dole pierwszego posta masz stary układ. Fajnie ułożone teraz. Pod muchołówką np nie ma odstawek - je też podlewasz od góry? Pierwszy plan - małe białe doniczki. PS - gdzie kupujesz doniczki? dzięki te małe posadzone są jeszcze w doniczki produkcyjne, sączą od dołu, ale znaleźć je nie było łatwo, duże są z Castoramy ok. 12 zł doniczka, 16 zł podstawka małe z Praktikera 5 zł z groszem, wczoraj np. Tesco miało identyczne na promocji za 2,89 zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek1393 Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Bo w pierwszym też zmienił. Na samym dole pierwszego posta masz stary układ. Fajnie ułożone teraz. Aa, racja xD No teraz to super jest Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 196zł za same doniczki masakra, za to masz niezłą kolekcje muchołówek już No ale owszem bardzo ładnie to wygląda. Super aranżacja, każdy ma swój gust, ja gustuje w drogich gatunkach a Ty w doniczkach Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 196zł za same doniczki masakra, za to masz niezłą kolekcje muchołówek już No ale owszem bardzo ładnie to wygląda. Super aranżacja, każdy ma swój gust, ja gustuje w drogich gatunkach a Ty w doniczkach wow faktycznie trochę za to wyszło, nie zdawałem sobie nawet z tego sprawy, bo kupowałem je w odstępach czasu jak widać każdy ma swój fetysz haha a najgorsze jest to, że marzy mi się teraz przesadzić hodowlę w żywy torfowiec i w http://aquatika.home.pl/_var/gfx/4fd741191...1daebe5_261.jpg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubaa Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 To lepiej zostaw to w tej "drożyźnie" na parapecie przy słońcu mech nie będzie wyglądał ładnie : / Będzie się szybko wysuszał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 16 Września 2011 Autor Share Napisano 16 Września 2011 update 16-09-2011 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dyzio Napisano 11 Lipca 2012 Share Napisano 11 Lipca 2012 świetnie to wszystko skomponowałeś, jestem pod wrażeniem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi