znajomy Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam,ponieważ mój stary temat http://www.rosliny-owadozerne.pl/Nowa-roslinka-t12925.html jest zamknięty,więc pisze w nowym otóż moja roslinka trochę się rozrosła i wypuśćiła(młode) i chciałbym je przesadzić ale nie wiem czy to jest odpowiednia pora,może poczekać aż bardziej urosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gryzon Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Poczekaj aż troszkę podrosną... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 a obciąć już ten kwiatuszek który tak się pnie w górę na pierwszym zdjęciu? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gekon Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Nie. Pęd nie osłabia capensis więc możesz go zostawić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 OK Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
znajomy Napisano 25 Września 2011 Autor Share Napisano 25 Września 2011 moja roślinka się rozrosła troszkę zastanawiam się czy ten ped mozna uciąć i jak nasionka z tych ładnych kwiatków wyciągnąć? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaras Napisano 25 Września 2011 Share Napisano 25 Września 2011 Nic nie ucinaj. Poczekaj, aż torebki nasienne całkowicie dojrzeją (sczernieją). Te trzy dolne wydają się być już ok. Spróbuj je delikatnie odciąć od pędu, wyrwij obeschnięte płatki i nad białą kartką papieru przekulaj torebkę nasienną między palcami delikatnie ją ściskając. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi